Kaip aiškina V. Filipovičienė, kengūrą ji pastebėjo ketvirtadienį, apie 9 val. ryto. „Kengūra atėjo prie namo vartų, kaip matote nuotraukoje. Gyvename prie miško Didžiojoje Riešėje, o ji, matyt, iš kažkur pabėgusi. Spėjau ją nufotografuoti, bet paskui atvažiavo dujininkas, kengūra išsigando mašinos garso ir pabėgo į mišką. Išėjau jos ieškoti, juk ji turi būti kažkur aplinkui, bet kengūros neberadome“, – sako V. Filipovičienė.

Susirūpinusi gyvūno likimu, ji paskelbė savo darytas nuotraukas Didžiosios Riešės gyventojų bendruomenės feisbuko grupėje, tačiau tikina kol kas nesulaukusi jokių žinių apie tai, kam gyvūnas galėjo priklausyti. Tiesa, daliai komentatorių užfiksuotas gyvūnas pasirodė panašus į lapę.

„Iš pradžių net nepatikėjau, kad ten kengūra – įsivaizduojate? Neturiu žalio supratimo, iš kur ji galėjo atsirasti. Bandžiau susisiekti su organizacija „Atgal į gamtą“, kuri gelbėja gyvūnus, bet kol kas negavau jokio atgalinio ryšio. Tikiu, kad šeimininkai ieško kengūros ir ją ras, bet kol kas mūsų grupėje niekas neįtaria, kieno ji gali būti. Aš labai tikiuosi, kad ji ras kelią namo, bet jei niekas jos neras, bijau, kad ji žus“, – sako V. Filipovičienė.

Gamtininkas Deividas Makavičius sakė, kad pažiūrėjus į nuotrauką, sunku pasakyti, tai kengūra ar lapė. Anot jo, būtų lengviau, jei nuotraukos kokybė būtų geresnė.

Tačiau jis pasisakytų už tai, kad nuotraukoje matomas gyvūnas panašesnis į kengūrą. „Diskusija vyksta tarp kengūros ir lapės. Gali būti ir viena ir kita. Bet tai panašiau į kengūrą. Jei tai lapė, tai ji nusišėrusi, apėjusi niežais. Uodega panašesnė į lapės, o galva – į kengūros. Čia būtų mažųjų veislių kengūra. Bet kas tai yra konkrečiai, sunku pasakyti. Bet pati situacija bet kuriuo atveju įdomi. Tikrai neatmestina, kad gali būti pabėgusi kengūra”, - kalbėjo gamtininkas.

Pernai Vilniuje Pilaitės gyventojai stebėjo mieste bėgiojančią kengūrą, tąkart pabėgusią iš filmavimo aikštelės. Deja, laiku nesugautas kengūriukas buvo partrenktas automobilio.