ISTORINIS – „Tamsiausia valanda“ (angl. Darkest Hour)

Mėgstantiems Antrojo pasaulinio karo filmus, kuriuose ne tik atkuriami didžiausi bei skambiausi mūšiais, bet ir gvildenamos to laiko politinės aktualijos, „Tamsiausia valanda“ taps tikru „saldainiuku“. Filmo veiksmas žiūrovą nukelia į didžiausios karinio konflikto žmonijos istorijoje pradžią, kuomet į premjero postą įžengęs Vinstonas Čerčelis turi priimti sunkiausią gyvenimo sprendimą: derėtis su Hitleriu ir išsaugoti savo karius, ar kovoti ir rizikuoti jų gyvybėmis. Ministro sprendimams trukdo tai, jog jis neturi nei savo partijos, nei karaliaus paramos, tačiau tarsi viesulas po Vakarų Europą riedanti nacių armija jau netrukus pasieks Anglijos krantus. Suvokdamas, jog įsiveržimas – neišvengiamas, premjeras susiduria su aibe kliūčių.

Atvaizduoti iškiliausias istorines asmenybes – nelengva užduotis bet kuriam aktoriui, tačiau pagrindinį vaidmenį filme atlikęs Garis Oldmanas, kuris kino mėgėjams yra gerai žinomas iš tokių filmų kaip „Tamsos riteris“, „Bastūnas, Siuvejas, Kareivis, Šnipas“ ar „Bremo Stokerio Drakula“, su užduotimi susitvarkė nepriekaištingai ir jau dabar yra vertinamas kaip geriausiai V. Čerčelį suvaidinęs aktorius kino istorijoje. Britų režisieriaus Joe Wrighto sukurta „Tamsiausia Valanda“ laimėjo du Oskarus bei buvo nominuota ir atsiėmė dar daugiau nei 100-ą apdovanojimų.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

BIOGRAFINIS – „Bohemijos Rapsodija“ (angl. Bohemian Rhapsody)

Gera muzika, šėlionės ir viena kontraversiškiausių praėjusio penkiasdešimtmečio asmenybių, apie kurios nuotykius dar iki šių dienų sklando legendos. „Bohemijos Rapsodija“ – tai „Queen“, jų muzikos ir vokalisto Fredžio Merkurio šventė. Filmas per garsiausias „Quenn“ dainas pasakoja apie tai, kaip grupė lyg meteoras įsiveržė į muzikos pasaulį ir užkariavo milijonus žmonių širdžių. Vieną iš keturių Oskarų filmui nuskynusios aktoriaus Rami Maleko, suvaidinusio patį legendinės grupės lyderį, vaidybiniai sugebėjimai nepalieka abejingų.

Dirbdamas bagažo kroviku „Heathrow“ oro uoste Farrokhas Bulsara negali įsivaizduoti, jog visai netrukus apie jį sužinos visas pasaulis. Tačiau vieną vakarą tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku vaikinas susipažįsta su grupės „Smile“ atlikėjais – Brianu May‘umi ir Rogeriu Tayloru. Iš pažiūros eilinė pažintis neatpažįstamai pakeičia trijulės gyvenimus – susikuria grupė „Queen“ ir prasideda legendinio Fredžio Merkurio istorija.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

ROMANTINIS – „Taip gimė žvaigždė“ (angl. A Star is Born)

Kai jėgas suvienija viena talentingiausių šių laikų muzikos atlikėjų ir vienas garsiausių aktorių Holivude – gimsta romantinė drama, kurią drąsiai galima pastatyti ant vienos lentynos kartu su šio žanro klasika „Užrašų knygele“ (angl. The Notebook). Lady Gagos ir Bradley Cooperio bendras darbas „Taip gimė žvaigždė“ pakerėjo viso pasaulio romantikus bei priminė, kad romantinės kino juostos vis dar gali nustebinti savo nuoširdumu.

Ne pirmos jaunystės kantri muzikos atlikėjas Džeksonas Meinas puikiai supranta, kad jo žvaigždė jau leidžiasi ir vis dažniau paguodos ieško butelyje. Tačiau vieną dieną jo gyvenime vėl atsiranda tikslas. Džeksonas sutinka Elę – nuostabias dainas kuriančią, tačiau jas atlikti paniškai bijančią talentingą merginą. Pasitelkęs visas prieinamas priemones, Džeksonas sugeba išvilioti Elę į sceną. Nugalėjus pirmąją baimę, Elės karjera šauna į viršų, tačiau Džekas lieka ištikimas savo priklausomybei.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

DOKUMENTINIS – „Partizanas“

Tiems, kam patinka dokumentika ir mūsų šalies istorija, filmas „Partizanas“ – geriausias pasirinkimas vakarui. Lietuviška kino juosta pasakoja unikalią Prisikėlimo apygardos vado Juozo Paliūno-Ryto kovų istoriją. Filme autentiškų Paliūno-Ryto atsiminimų ištraukos, kurias jo paties žodžiais skaito aktorius Paulius Markevičius, persipina su J. Paliūno-Ryto anūkės, jo bendražygių ir kovos draugų, bei istorikų pasakojamais.

Nuvargintas okupacijos J. Paliūnas paaukoja savo asmeninį gyvenimą, palieka šeimą ir pasitraukia į mišką lemtingam mūšiui dėl Lietuvos laisvės. Geriausiu draugu jis renkasi šautuvą, kurį švelniai vadina „mašinka“. Besąlygiškas paklusnumas vadui, noras mokytis, drąsa ir kantrybė iš paprasto kaimo ūkininko suformuoja vieną aktyviausių pasipriešinimo kovų vadų, kuris iki paskutinės gyvenimo akimirkos tikėjo laisva Lietuva ir tarsi testamentą mums užrašė: „Atiduok Tėvynei, ką privalai“.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

SIAUBO – „Daktaras miegas“ (angl. Doctor Sleep)

Legendinės Styveno Kingo siaubo klasikos „Švytėjimas“ (ang. The Shining), kuriame vaidinusio Džeko Nicholsono frazė „Here‘s Johny“ tapo šiuolaikinės popkultūros memu, tęsinys, kuris pagaliau paaiškina, kas tas paslaptingasis „švytėjimas“, privedęs Torrancų šeimą iki išprotėjimo. Ar pamenate tą berniuką, kuris važinėjo triratuko po šiurpius viešbučio koridorius? Dabar jis užaugo ir pagaliau, po vaikystėje patirtų traumų, atrado sielos ramybę. Tačiau ramų Denio gyvenimą sujaukia paauglė Abra, turinti „švytėjimo“ dovaną. Mergaitę persekioja paslaptinga sekta, tikinti, kad nužudę ją, galės pasiekti amžiną gyvenimą. Negalėdamas likti nuošalyje, Denis apsisprendžia padėti Abrai.

Kaip ir filmo pirmtake, šioje kino juostoje neišvysite gausybės šiuolaikiniams siaubo filmas būdingų jump-scare scenų, tačiau filmo kuriama atmosfera neabejotinai privers jūsų kūną eiti pagaugais. Todėl jei ieškote kitokio siaubo filmo gerbėjai – „Daktaras miegas“ turėtų išpildyti jūsų lūkesčius su kaupu.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

KOMEDIJA – „Žaidimų vakaras“ (angl. Game Night)

Mėgstate stalo žaidimus ir komedijas? Tuomet jaunojo režisieriaus Džono Francio Daley filmas „Žaidimų vakaras“ kaip tik jums. Įsivaizduokite, kad įprasta stalo žaidimų sesija su draugais pavirsta tikrų tikriausiu kriminalu, iš kurio norint išsikapstyti, prireiks rizikuoti net savo gyvybe. Taip atsitinka ir Anei (aktorė Rachel McAdams) su Maksu (aktorius Jason Bateman), kurie dievina stalo žaidimus, todėl net ir tokie iššūkiai jų visiškai negąsdina.

Kiekvieną savaitę pora organizuoja žaidimų vakarus, kuriuose su draugais susigalvoja įvairiausių pramogų. Nusistovėjusią tradiciją sulaužo netikėtai į svečius atvykęs Makso brolis Bruksas. Pareiškęs, kad jų žaidimai – pernelyg nuobodūs, pramuštgalvis broliukas pasiūlo pakylėti vakarėlį į aukštesnį lygį. Jo idėja – detektyvinis žaidimas, kurio metu Brukso pasamdyti žmonės įsiverš į vakarėlį ir pagrobs vieną iš jų.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

VEIKSMO – „Neįmanoma misija: atpildo diena“ (angl. Mission: Impossible – Fallout)

„Neįmanomos misijos“ frančizė tęsiasi jau daugiau nei 20 metų, o nenuilstantis šio filmo veidas Tomas Kruzas, būdamas 57-erių metų, ir toliau stebina sudėtingiausius kaskadinius triukus atlikdamas pats. „Atpildo diena“ – tai naujausia ir jau 6-oji šios nenutrūkstančios ir veiksmo filmų klasika jau tapusios serijos dalis.

Filmo įvykių centre ir vėl atsiduria slaptasis agentas Itanas Hantas. Vykdant paskutinę misiją, nukrypęs nuo užduoties ir gelbėti savo komandą ėmęsis vyras suvokia patarlės „gerais noras pragaras grįstas“ prasmę. Neįvykdžius misijos, šiandien pasauliui gresia katastrofa. Tačiau ar agentas, praėjusį sykį leidęs sau suklysti, pasirodys esąs pajėgiu užbėgti už akių globalinei katastrofai?

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

FANTASTINIS – „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ (angl. Fantastic Beasts and Where to Find Them)

Visiems Hario Poterio gerbėjams žinia apie tai, kad bus kuriamas jų pamilto magijos pasaulio tęsinys, o tiksliau, priešistorė, greičiausiai, tapo antru gimtadieniu, o pildyti jų lūkesčius ėmėsi paskutinius keturis originalios frančizės filmus režisavęs britas Deividas Yate‘as. „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ – tai pirmoji naujų nuotykių, draugystės, išdavystės ir kovos su piktosiomis magijos jėgomis dalis, kuri, dėl išskirtinio kostiumu dizaino, buvo apdovanota „Oskaru“.

Į Jungtinių Valstijų burtininkų kongresą atvykusį, magiškuosius gyvūnus tyrinėjantį ir gelbėjantį, Niutą Skamanderį ištinka bėda – pasprunka keletas jo stebuklingame lagaminėlyje laikytų fantastinių gyvūnų. Tuo pasinaudojusi suaktyvėja burtininkų išnaikinimo siekianti organizacija. Magijos pasaulio valdžia dėl to labai nepatenkinta ir Niutas priverstas sprukti bei išsiaiškinti, kas slypi už staiga kilusio chaoso.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

DRAMA – „Ričardas Džiuvelas“ (angl. Richard Jewell)

Viena dieną tu didvyris, išgelbėjęs tūkstančius gyvybių, o kitą – nusikaltėlis, atsakingas už terorizmo aktą. „Ričardas Džiuvelas“ – tai kino mohikano Klinto Eastwoodo pagal tikrą istoriją režisuotas filmas, pasakojantis apie paprastą vyruką, kuris tiesiog atlikdamas savo darbą, 1996-iais tapo žinomiausiu žmogumi Amerikoje.

Vykstant vasaros olimpinėms žaidynėms Atlantoje, apsaugos darbuotojas Ričardas Džiuvelas Šimtmečio parke po suolu aptinka įtartiną kuprinę. Negaišdamas laiko prieš kuprinei sprogstant jis evakuoja aplinkui esančius žmones. Iš pradžių vyras garbinamas kaip žmones išgelbėjęs herojus, tačiau netrukus gyvenimas pradeda griūti, nes FTB jį įvardina kaip pagrindinį įtariamąjį.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

KRIMINALINIS – „Informatorius“ (angl. The Informer)

Kalėjimas, nerašytos taisyklės ir kova už teisybę – jei esate tokių filmų gerbėjas, tuomet kriminalinis trileris „Informatorius“ turėtų būti jūsų pasirinkimas. Buvęs specialiųjų pajėgų karys ir nusikaltėlis Pitas Kozlovas (aktorius Joel‘is Kinnaman‘as) dabar dirba slaptuoju FTB agentu. Jo užduotis – infiltruotis į galingiausią Niujorko nusikaltėlių gaują, vadovaujamą paslaptingojo Generolo. Operacija vyksta pagal planą, tačiau netikėta, lygiai taip pat po priedanga dirbusio Niujorko policininko žūtis, viską apverčia aukštyn kojomis. Pitą ima įtarinėti tiek žuvusio pareigūno kolegos, tiek Generolo žmonės.

Negalėdamas išduoti savo tapatybės, Pitas leidžiasi uždaromas į kalėjimą. Galimų pasekmių išsigandęs ir panikai pasidavęs FTB agentas Montgomeris planuoti „sudeginti“ savo slaptąjį agentą. Tuo metu Generolas savo ruožtu grasina Pito žmonai ir mažametei dukrai. Nebeturėdamas kitos išeities, vyras ryžtasi pats ištrūkti iš kalėjimo, kad apsaugotų šeimą ir apgintų savo reputaciją.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

ANIMACIJA – „Užsimaskavę šnipai“ (angl. Spies in Disguise)

Kas sakė, kad animacija tik vaikams? Garantuojame, kad žiūrėdami filmą „Užsimaskavę šnipai“ laiką gerai praleis tiek suaugę, tiek mažieji. Prie tokių animacinių filmų kaip „Ledynmetis“, „Riešutėlių filmas“ ir „Rio 2“ sukūrimo prisidėję animatoriai Nickas Bruno su Trojus Quane‘as pristatė pačio agento 007 nuotykių įkvėptą nutrūktgalvišką istoriją apie šnipų pasaulį ir kasdieninius iššūkius, su kuriais tenka susidurti slaptiesiems agentams.

Superšnipas Lensas Sterlingas ir mokslininkas Volteris Beketas – visiškos priešingybės. Lensas – ramus, mandagus ir galantiškas. Volteris – ne, tačiau trūkstamus socialinius įgūdžius jis atperka savo protu ir genialiais išradimais. Jo kuriamą įrangą Lensas naudoja atlikdamas legendines savo misijas, tačiau vieną dieną situacija pasisuka netikėta linkme ir partneriai turi padėti vienas kitam visiškai kitokiais būdais.

Filmą ir jo anonsą rasite ČIA.

Užsakymo nr.: PT_84275879