Graikų pareigūnai jau bando suvaldyti koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkius vienoje Atėnų ligoninėje ir romų bendruomenėje.

Užsikrėtę migrantai – kaip pranešama, afrikiečiai, kuriems jokie simptomai nepasireiškia – uždaryti į karantiną palapinėse pajūrio rajone toli nuo perpildytų salos migrantų stovyklų, sakė pareigūnai.

Minimi du migrantai buvo tarp 51 prieglobsčio prašytojo iš Afganistano ir Afrikos šalių, pasiekusio salą gegužės 6 dieną, sakė šaltinis vietos policijoje.

Visiems graikams, turėjusiems kontaktų su šia grupe, testais koronavirusas kol kas nenustatytas. Tačiau imantis atsargumo priemonių 25 vietos gyventojai ir du pakrančių apsaugos pareigūnai buvo karantinuoti, pranešė civilinės saugos administracija.


Graikijoje nuo COVID-19 mirė daugiau kaip 150 žmonių. Vyriausybė po šešių savaičių visuotinio karantino palaipsniui atveria ekonomiką.

Šią savaitę pradėjo dirbti dauguma parduotuvių, o vidurinės mokyklos ir archeologinės vietovės po atviru dangumi turi būti atidarytos gegužės 18 dieną. Privatūs paplūdimiai turėtų būti atidaryti sekmadienį.

Migrantų stovyklos liks uždarytos iki gegužės 21-osios. Patvirtintų COVID-19 atvejų yra dviejose stovyklose ir viename viešbutyje žemyninėje Graikijos dalyje, bet migrantų stovyklose salose jų kol kas nenustatyta.

Lesbo, Chijo, Samo, Lero ir Koso salose esančiose migrantų stovyklose, kurios buvo pastatytos priimti mažiau nei 6,1 tūkst. žmonių, šiuo metu yra per 33 tūkst. prieglobsčio prašytojų.

Anksčiau trečiadienį valstybinė televizija ERT pranešė, kad buvo karantinuoti 25 valstybinės ligoninės „Elpis“ Atėnuose darbuotojai, kai vienam pacientui testais buvo nustatytas koronavirusas. Keturi ligoninės darbuotojai užsikrėtė virusu, pranešė Graikijos valstybinių ligoninių darbuotojų federacija.

Pareigūnai trečiadienį taip pat tyrė protrūkį viename romų rajone netoli centrinio Larisos miesto. Tame rajone, kur liga pasirodė balandį, dabar nustatyta 10 naujų užsikrėtimo atvejų. Trečiadienį ten buvo atlikta per 650 testų, pranešė civilinės saugos administracija.

Larisos miesto atstovas Aris Psyhas sakė, kad septyni iš 10 užsikrėtusiųjų yra vienos šeimos nariai.

Iki šiol testais koronavirusas buvo nustatytas 60 žmonių iš minimo romų rajono, jie karantinuojami vienoje vietos klinikoje, naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.