Uždarė balkone

„Dvi valandas prabuvau balkone įkalinta savo pačios vaikų, bijojau. Žinojau, kad vis tiek išeisiu, bet bijojau. Bijojau todėl, kad aš buvau vienoje pusėje, o du mažamečiai vaikai – kitoje.

Kalbinau vaikus prie lango, kad tik nenueitų į virtuvę. Juk ten aštrūs daiktai, ugnis.

Leidau net savo gėlėse smėlio dėžes darytis. Skamba juokingai? Bet juk neįmanoma sužinoti, kas sukasi vaikų galvelėse.

Vyriausias sūnus buvo lauke, jo akyse mačiau baimę, kad daugiau niekada negalės įžengti į savo namus.

Pirmiausias sprendimas buvo prašyti kaimynų, kad nuolatos skambintų į duris, gal dukra, kuriai vasarą bus treji metai, atrakins duris...

Tuo metu negalvojau apie ugniagesių pagalbą, nieko negalvojau. Tiesiog man buvo panika, tik po to kaimynai man sakė – kviesk gaisrinę, kitaip nieko nebus“, – „Rinkos aikštei“ pasakojo į nepavydėtiną situaciją patekusi Kėdainių rajono gyventoja Ernesta Bieliauskaitė.

Moteris taip ir padarė – paskambino telefonu 112. Bendrajame pagalbos centre E. Bieliauskaitės pranešimas gautas po 21 val. Ji sakė, kad Šėtos seniūnijos Pagirių miestelio Žaliojoje gatvėje esančiame bute ji išėjo į balkoną ir ją užrakino mažamečiai 1 ir 2 metų vaikai, moteris sakė, kad užlenkta durų rankena ir ji negali įeiti į vidų.

Į nelaimės vietą buvo išsiųsta tame pačiame miestelyje įsikūrusi Pagirių ugniagesių komanda.

Atvyko greitai

„Vietinė gaisrinė atvyko greitai, tik priimti sprendimą, kaip mane išvaduoti, sekėsi sunkiai. Juk antras aukštas, o kopėčių atitinkamų nėra.

Vienas žmogus pasiūlė gaisrinės mašina privažiuoti prie balkono, o nuo mašinos atremti kopėčias ir taip užlipti. Taip vyrai ir padarė.

Gal po kokios valandos laiko ugniagesiams gelbėtojams pavyko įsigauti į balkoną ir gražiai atstumti duris.

Man svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai. Tik vaikų išgąsčiu atsipirkome“, – pasakojo moteris.