Praeitą savaitę vykęs Lietuvos verslo forumas sulaukė 2 590 tiesiogiai prisijungusiųjų prie forumo dalyvių ir beveik 70 tūkst. žiūrėjusių portale Delfi, daugiau kaip 116 tūkst. – per Delfi „Facebook“ paskyrą, o per „Delfi TV“ televizijos kanalą – daugiau kaip 10 tūkst.

„Koronavirusas užpuolė pasaulį kaip medicininis, sveikatos iššūkis. Tačiau, netrukus tapo ir ekonominiu išbandymu. Lietuvos verslo forumas – tai iniciatyva internete, įvykusi tik dėka pranešėjų ir moderatorių, kurių turėjome daugiau nei 100, užsidegusios komandos ir partnerių – paruoštas ir įvykęs vos per 2,5 savaitės. Noriu tikėti, tai bus dar vienas laiptas Lietuvos verslo pakilimui ir galimybių paieškai šioje situacijoje. Kartu galime įveikti šią krizę ir sumažinti pasekmes Lietuvos verslui bei ekonomikai,“ – apibendrina forumo organizatorius Dainius Baltrušaitis. Organizatoriai pažymi, kad renginiui paramą suteikė kelios didelės verslo organizacijos, taip prisidėdamos prie galimybės suorganizuoti šią konferenciją.

Verslininkai, ekonomistai ir konsultantai savo įžvalgomis dalinosi 8 „salėse“, kiekvienos transliacijos metu dar vyko paralelinės diskusijos, buvo galima komentuoti ir drauge su kitais dalyviais ieškoti atsakymų į aktualius klausimus.

„Konferencijos yra puikus būdas kelti kvalifikaciją, domėtis naujovėmis, bet niekuomet nepavyksta visko išgirsti ir pamatyti. Galimybė vėliau peržiūrėti ką praleidai turėtų būti norma XXI a. konferencijų versle. Dabar tai bus galima padaryti „Delfi Plius“ su Lietuvos verslo forumu. Tai pirma, bet tikrai ne paskutinė konferencija, kuri bus pasiekiama per mūsų platformą,“ – sako „Delfi Plius“ redaktorius Paulius Paulaitis.

Forumo pranešimus galite rasti čia.

„Delfi Plius“ – atvira turinio monetizavimo platforma, prie kurios prisijungę vartotojai gali rasti tiek atskirų autorių, tiek žinomų tarptautinių ir lietuviškų žiniasklaidos priemonių kokybišką įvairaus formato turinį, o turinio autoriams ši platforma leidžia užsidirbti iš savo kūrybos.

„Delfi Plius“ už autorių kūrybą mokama iš autorių fondo, kurį sudaro „Delfi Plius“ prenumeratos surenkamos lėšos, o nuo šiol – ir iš 1,2 proc. GPM, kurį gali skirti kiekvienas autorius palaikantis Lietuvos pilietis. Delfi užtikrina, kad 100 proc. visų surinktų lėšų bus panaudota tik autorių honorarams sumokėti.

Platformoje skelbiama išversta „The Economist“, „Bloomberg“, „Harvard Business Review“, „Foreign Policy“ publicistika, taip pat straipsniai iš „Kultūros barų“, Naujojo Židinio-Aidų“, „Šiaurės Atėnų“ ir kitų leidinių.

Tarp nepriklausomų autorių – Rytis Zemkauskas, Rimas Šapauskas, Andrius Užkalnis, Erika Umbrasaitė, Gražina Kristina Sviderskytė, Ernestas Parulskis, Marius Burokas, Paulius ir Jurgita Jurkevičiai bei dar 60 kitų laisvųjų kūrėjų.

Projektą iš dalies finansuoja „Google“ skaitmeninių naujienų inovacijų fondas (angl. „Google Digital News Innovation Fund“, sutrumpintai – „Google DNI“).