Panevėžio miesto gyventojai sunerimo, kai daugiabučių laiptinėse pamatė UAB „Aukštaitijos vandenų“ darbuotoją. Žmonės klausia, ar moteris išties karantino metu tikrina butuose esančių šalto vandens prietaisų rodmenis. Gyventojams neramu, ar jie privalo moterį įsileisti į namus, teiraujasi, kaip užtikrinamas saugumas, ne tik darbuotojos, bet ir kitų butų savininkų, kad virusas nebūtų perneštas iš buto į butą.

Vandens skaitiklis

Delfi būstas pasiteiravo bendrovės, ar išties šiuo metu tikrinami šalto vandens skaitiklių rodmenys. Bendrovė informavo, kad nuo 2020 m. gegužės 11 d. UAB „Aukštaitijos vandenys“ atlieka tik įvadinių daugiabučių namų geriamojo vandens apskaitos prietaisų rodmenų nurašymą. UAB „Aukštaitijos vandenys“ darbuotojai daugiabučių namų butuose ar individualiuose namuose geriamojo vandens apskaitos prietaisų rodmenų nurašymo neatlieka.

„Pažymėtina, kad bendrovė karantino laikotarpiu gyventojams neteikia butuose ar individualiuose namuose geriamojo vandens apskaitos prietaisų įrengimo, plombavimo, nurašymo darbų ir kitų darbų, susijusių su geriamojo vandens tiekimu ir nuotekų tvarkymu“, – rašoma atsakyme.

Papildoma, kad UAB „Aukštaitijos vandenys“ darbuotojai, vykdydami daugiabučių namų įvadinių geriamojo vandens apskaitos prietaisų, kurie įrengti rūsiuose, rodmenų nurašymą, yra aprūpinti ir dėvi apsaugines veido kaukes, vienkartines pirštines, taip pat yra aprūpinti dezinfekavimo priemonėmis.

Papildyta

Ar karantino metu gali vykti gyventojų šalto vandens skaitiklių rodmenų patikrinimai butuose? Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausiosios specialistės Daivos Razmuvienės teigimu, tokia veikla šiuo metu yra negalima.

„Planiniai tikrinimai turi nevykti karantino laikotarpiu. Pagal LRV nutarimą kovo 14 d. Nr.207, punktas 3.2. nusako viešojo ir privataus sektoriaus veikla, kurioje atžymima, kad Valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse darbas organizuojamas ir klientai aptarnaujami nuotoliniu būdu, išskyrus atvejus, kai būtina atitinkamas funkcijas (darbus) atlikti darbo vietoje. Šiame nutarime nurodoma, kad draudžiamas fizinis lankytojų aptarnavimas. Jeigu būtina apsilankyti dėl gedimų ar dar kokių nors rimtų priežasčių pas gyventoją, būtinas apsaugos priemonių dėvėjimas, dezinfekcinių priemonių naudojimas. Planiniai tikrinimai negalimi, nes vaikštant iš buto į butą, iškyla rizika išnešioti virusą gyventojams ir taip pat užsikrėsti paslaugos teikėjams", – pabrėžia specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)