Mikrobų, kaip žinia, yra visur. Miegamojo zona – jokia išimtis. Ypač daug kenksmingų mikroorganizmų susikaupia ant čiužinio. Patalynės užvalkalus ir paklodes, aišku, reguliariai keičiame – vieni rečiau, kiti dažniau, tačiau čiužinio išskalbti neįmanoma, o ir išvalyti nėra paprasta, todėl jo švara ilgainiui tampa labai abejotina.

Visgi ir čiužinio švara galima pasirūpinti. Šiuo tikslu rekomenduojama naudoti geriamąją sodą. Šis produktas be vargo susidoroja su visais mikrobais ir sugrąžina čiužiniui pirminį šviežumo ir švaros pojūtį.

Žinoma, šiais laikais parduotuvėse siūloma ir veiksmingesnių už sodą cheminių priemonių, tačiau jas panaudojus tenka keletą naktų miegoti kitame kambaryje, kadangi stiprių dezinfekantų skleidžiamas kvapas gali pakenkti sveikatai. O štai soda – natūralus produktas, neturintis jokio specifinio kvapo ir nė kiek nepavojingas. Štai kodėl rūpinantis čiužinio švara, reikia naudoti ne chemines priemones, o sodą.

Su bet kokiu šepetėliu ją reikėtų įtrinti į čiužinį ir palikti 10 minučių. Soda ne tik išvalo įvairius kvapus, bet ir yra natūralus medžiagos dezodorantas. Patekusi į čiužinį, soda susijungia su jame esančia drėgme, todėl vėliau juos tampa lengviau išvalyti. Vėliau nusiurbkite čiužinį. Taip pašalinsite sodos ir kūno skysčių junginį, o čiužinys bus dezinfekuotas.

Kad čiužinys išliktų švarus, būtina reguliariai keisti patalynės užvalkalus ir paklodę. Išskalbus, juos galima išlyginti lygintuvu su garų funkcija – tada tikrai žus visi mikrobai ir pasišalins skalbimo miltelių likučiai, kuriuos ne visada pavyksta visiškai išskalauti. Pervilkti patalynę būtina ne rečiau kaip kas 14 dienų.

Ištisus mėnesius nekeisti patalynės užvalkalų – ypač ydingas įprotis. Taip elgiantis ne tik užsiteršia čiužinys, bet ir kyla nemenkas pavojus sveikatai. Nešvariame čiužinyje ir patalynėje ilgainiui užsiveisia dulkių erkutės, todėl rūpintis šių daiktų higiena yra prioritetinis uždavinys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)