Socialiniuose tinkluose plinta pagalbos prašymas klaipėdiečiui, kuriuo dalijasi ir pramogų pasaulyje žinomi žmonės.

„Sveiki visi! Atsitinka gyvenime visko – žmogus, kuris pateko į nelaimę – Andrius Vengalis – prarado viską, ką turėjo per kelias akimirkas. Aš manau, kad mūsų pagalba dabar reikalinga labai jam!“ – skelbiama jame.

„Tai raginu padėti žmogui pakilti ant kojų! Kiek kam nėra gaila – aukojame kaip ir jis dėl mūsų darė viską!“ – teigė vyras iš artimos fotografui aplinkos.

Šiuo įrašu pasidalijo dainininkė Karina Krysko, vizažistė Reda Mauricienė, „TV Pagalba“ žurnalistė Sandra Žutautienė, influencerė Julija Žižė, dainininkas Deividas Bastys, verslininkė Liucina Rimgailė, dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, fotografas Naglis Bierancas ir daugelis kitų.

Fondo puslapyje – jautri istorija ir žmonių aukos

Norint padėti vos gyvam likusiam A. Vengaliui buvo sukurtas ir aukojimo fondas specialiame internetiniame puslapyje „Go Get Funding“.

„Mes norime padėti labai talentingam fotografui, menininkui ir tiesiog geram visų mūsų draugui Andriui Vengaliui atsistatyti fiziškai, morališkai ir finansiškai po gaisro, per kurį per kelias akimirkas jis prarado viską...

Jo studija sudegė pilnai su visa įranga bei išskirtiniais paveikslais, jam teko iššokti pro antro aukšto langą, kad nesudegtų gyvai pats. Andrius patyrė labai stiprius apdegimus, jam reikalingas net odos persodinimas.

Esame visiem labai nuoširdžiai dėkingi, kas prisidės prie palaikymo, nes bėda ištiko netikėtai“, – skelbiama istorijos aprašyme.

Kartu su nelaimės detalėmis pridedama asmeninė fotografo nuotrauka ir akimirka, kas liko po gaisro.

Šiuo metu „Go Get Funding“ puslapyje menininkui jau padėjo virš 80 aukotojų, kurie bendrai surinko kiek daugiau nei 1,4 tūkst. eurų.

Galutiniame rezultate siekiama surinkti 10 tūkst. eurų.

Klaipėdiečio istoriją aukojimo puslapyje galite rasti čia.

Gaisre nukentėjęs fotografas: esu labai dėkingas

Delfi susisiekė su gaisre nukentėjusiu fotografu, kuris trečiadienio rytą kaip tik atsigavo po operacijos. Kauno klinikose besigydantis vyras jaučiasi labai dėkingas aplinkiniams.

„Šiuo metu esu Kauno klinikose, po operacijos, kuri buvo atlikta su narkoze. Dabar sunku daug kalbėti, bet esu labai dėkingas padedantiems žmonėms. Visą gyvenimą pats stengiausi duoti kitiems tiek, kiek negaila. Dabar matau, kad vis dėlto žmonės yra tikrai geri“, – jautriai kalbėjo jis.

Palatoje gulintis vyras parodė, kaip ugnis pažeidė jo kūną: stipriai apdegė jo rankos, ant kurių matyti atviros žaizdos, liepsnos palietė ir Andriaus veidą.

„Klinikose manimi rūpinasi labai gerai. Atrodo, kad vos ne visas pasaulis susivienijo, kad man padėtų“, – dėkingumą reiškė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)