Agentūros duomenimis, Rim Kwang Ilui 2017 metais buvo suteiktas generolo leitenanto laipsnis, o pernai gruodį jis buvo paskirtas valdančiosios partijos Centrinio karinio komiteto nariu.

Visgi oficialios informacijos apie Rim Kwang Ilo paskyrimą Šiaurės Korėjos žvalgybos generalinio biuro vadovu valstybinėse žiniasklaidos priemonėse nebuvo paskelbta.

Šiaurės Korėjos karinės žvalgybos agentūra kaltinama dėl 2010 metais įvykusio incidento, kai buvo nuskandinta Pietų Korėjos karinių jūrų pajėgų korvetė „Cheonan“ ir žuvo 46 jos įgulos nariai.

Be to, kaip skelbia „Yonhap“, turima informacijos, kad Šiaurės Korėja pakeitė už šalies lyderio Kim Jong Uno saugumą atsakingos gvardijos vyriausiąjį vadą. Pranešama, kad vietoje Yun Jong Rino juo buvo paskirtas Kwak Chang Sikas.

Remiantis turimais duomenimis, Kwak Chang Sikas pernai gruodį buvo paskirtas Šiaurės Korėjos valdančiosios partijos Centrinio komiteto nariu.

Pietų Korėjos suvienijimo ministerija kasmet skelbia atnaujintą informaciją apie postų perskirstymą ir naujus paskyrimus Šiaurės Korėjoje. Šie duomenys paremti Šiaurės Korėjos valstybinių žiniasklaidos priemonių pranešimais ir žvalgybinės informacijos analize.