„Mūsų specialiosios pajėgos yra [įvykio] vietoje“, – nurodė ministerijos atstovė Marwa Amini.

Vienas pediatras, kuriam pavyko pabėgti iš tos ligoninės, naujienų agentūrai AFP sakė girdėjęs garsų sprogimą prie įėjimo į pastatą.

„Ligoninė buvo pilna pacientų ir gydytojų; viduje buvo visiška panika“, – pasakojo gydytojas, pageidavęs likti anonimas.

Ši gydymo įstaiga įsikūrusi Kabulo vakaruose, kur gyvena sostinės šiitų mažumos hazarų bendruomenė, dažnai tampanti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojų taikiniu.

Ligoninės gimdymo skyrių remia humanitarinė organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

Išpuolio išvakarėse šiauriniame Kabulo rajone sprogo keturios pakelės bombos, sužeidusios keturis civilius, įskaitant vieną vaiką.

Pasak JAV įsikūrusios žvalgybos organizacijos SITE, atsakomybę už tuose sprogdinimus vėliau prisiėmė IS.

Ši grupuotė taip pat atsakinga už 2017 metų kovą įvykdytą liūdnai pagarsėjusį išpuolį vienoje didžiausių Afganistano ligoninių. Tuomet gydytojais persirengę IS ginkluoti kovotojai šturmavo pastatą Kabule ir nužudė dešimtis žmonių.

Pastaraisiais mėnesiais džihadistų judėjimas patyrė virtinę pralaimėjimų, jo kovotojus medžiojant JAV ir Afganistano pajėgoms, o Talibanui rengiant atakas prieš IS pozicijas. Nepaisant to, grupuotė tebepajėgi vykdyti didelio masto išpuolius miestuose..