Sankt Peterburgo prokuratūros spaudos tarnyba nurodė, kad gaisro aukomis tapo keturi žmonės, o penkto asmens mirties priežastis dar nežinoma.

„Gaisre žuvo keturi pacientai iš vienos palatos, kur, remiantis išankstiniais duomenimis, užsidegė dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatas. Penktojo paciento, kuris buvo kitoje palatoje, mirties priežastis nustatoma tyrimo metu“, – teigė pašnekovas.

Gaisras kilo šv. Georgijaus ligoninės reanimacijos skyriuje šeštame aukšte.

Reanimacijos skyriuje tuo metu buvo gydomi 20 sunkios būklės pacientų, prijungtų prie plaučių ventiliavimo aparatų. Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad 15 iš jų pavyko perkelti į saugią vietą, penki pacientai aptikti negyvi.

Kilus gaisrui ligoninėje, kuri buvo pritaikyta gydyti koronavirusine infekcija COVID-19 užsikrėtusiems pacientams, iš viso buvo evakuoti 150 žmonių.

Vyborgo rajono prokuroro Pavelo Danilovo turimais duomenimis, žuvusieji sirgo COVID-19.

„Visi priblokšti dėl to, kas nutiko, – naujienų agentūrai AFP sakė toje ligoninėje gydoma pensininkė Svetlana Stepanova. – Gaisras ligoninėje yra košmaras.“

Sankt Peterburgo gubernatorius Aleksandras Beglovas, remdamasis preliminaria informacija, teigė, kad gaisras veikiausiai kilo dėl trumpojo jungimo.

„Užsidegė plaučių ventiliavimo aparatas“, – sakoma jo biuro pranešime.

Rusijos tyrimų komitetas informavo, kad iškelta baudžiamoji byla dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Prokurorai taip pat tikrina, ar ligoninėje buvo laikomasi priešgaisrinės saugos reikalavimų.

Tai jau ne pirmas gaisras Rusijos medicinos įstaigose per pastarąją savaitę.

Šeštadienio vakarą kilęs gaisras Maskvos ligoninėje, kur gydomi COVID-19 pacientai, pareikalavo vienos gyvybės, o dar šimtai žmonių buvo priversti evakuotis.

Pirmadienį gaisras įsiplieskė vienuose Pamaskvės senelių namuose. Pareigūnai antradienį pranešė, kad mirus dar dviem žmonėms, šio incidento aukų skaičius išaugo iki 11.