Keisti man tie aiškinimaisi, kas ministrą įkalbėjo, „apgavo“ ar dar kažkokiais būdais prispaudė priimti absurdišką leidimą. Visiškai nereikia aiškintis, kas suinteresuotas tokiomis medžioklėmis. Nes aišku, tai aktualu tik dviem visuomenės grupelėms: organizuojantiems pramogines medžiokles ir prekiaujantiems medžioklės reikmenimis. Ir taškas.

Pačių medžiotojų – lankininkų Lietuvoje nėra daug.

Įdomiausias klausimas yra: kokiu būdu įkalbama tokiems sprendimams?

Viskas tapo vieša, keliamas skandalas, kuris tuoj nurims. Galbūt net paaukojus Mažeiką. Ir vėl viskas bus ramu. O gaila... Tai yra Jūsų ministras, pone Skverneli ir pone Karbauski. Kada jums yra padaroma tokia kiaulystė, save ir visuomenę gerbiant privalu ir jums už tai atsakyti, ponai.

Po tiek cirkų – išeitis būtų ir atsistatydinti. Net ir šiuo sunkiu ekonominiu laikmečiu. Šalis tikrai dėl to nesugrius, vienaip ar kitaip visi ekonominiai skatinimai/palaikymai neveikia, tad jų nesumažės. Dar atsiranda viltis, kad gali ir pagerėti...

Galbūt ponas Mažeika pats yra medžiotojas. Jei būtų mano valia, rasčiau priežasčių, kaip atimti šią teisę. Netgi labai civilizuotai. Norintiems medžioti lankais reiktų pakartotinai suorganizuoti teisės medžioti suteikimo egzaminą.

Jei šis egzaminas būtų pravestas teisingai (tik su baltomis pirštinėmis), esu garantuotas, kad neliktų nė 20 proc. išlaikiusių. Todėl siūlau ponui Mažeikai, jei medžioja, dabar ne ant vagės kabinti šautuvą, o prikalti jį prie sienos neatplėšiamai. Manau, kad save gerbiantys medžiotojai atsisakytų dalyvauti medžioklėse kartu su tokiais ministrais. Pabrėžiu... Save gerbiantys medžiotojai.

Esu neįtikėtinai susierzinęs dėl tokių pono ministerio sprendimų. Tik labai didelių pastangų dėka prisiverčiu rašyti be bjaurasčių. Visiems medžiotojams! Pamąstykime, kiek mes save gerbiame.