Antradienio ryto VMI duomenimis, deklaracijas pateikė 700 tūkst. žmonių. VMI turi daugiau kaip 800 tūkst. deklaracijų.

Šiuo metu Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) jau pateikta 484 tūkst. deklaracijų su grąžintina GPM suma, kuri siekia 110 mln. eurų. Kiti 135 tūkst. pajamas deklaravusiųjų į valstybės biudžetą sumokės apie 45 mln. eurų mokėtino GPM.

VMI planuoja kitą savaitę, gegužės 20 d., atlikti pirmuosius permokų pavedimus.

„Tai bus nedidelės sumos nedideliam skaičiui, bet turim paleisti procesą, jį išbandyti“, – sakė ji ir pridūrė, kad visos permokos bus grąžintos iki liepos 31 d.

S. Aliukonytė-Šnirienė pažymi, kad permokos visada pirmiausia grąžinamos tiems gyventojams, kurie deklaracijas pateikia laiku, be klaidų, o VMI permokų grąžinimo sąrašus sudaro atsitiktine tvarka.

VMI informavo, kad pernai 691 tūkst. gyventojų grąžino apie 105,5 mln. eurų GPM permokos, o 391 tūkst. gyventojų deklaravo daugiau kaip 176 mln. eurų mokėtino pajamų mokesčio.

Kitas lygiagrečiai vykstantis procesas – paramos teikimas. VMI iki šiol yra gavusi daugiau kaip 91 tūkst. prašymų iš žmonių paremti paramos organizaciją, politinę partiją arba profesinę sąjungą.

„Tai dar tikrai toli gražu ne visi skaičiai. Tikimės, kad jų bus žymiai daugiau. Tačiau galime pasidžiaugti, kad 91 tūkst. yra sėkmingai pateiktas elektroniniu būdu“, – sakė S. Aliukonytė-Šnirienė.

Dar ne vėlu pasinaudoti mokesčių lengvata už būsto ar automobilio remonto, auklių paslaugas

Jei gyventojai 2019 m. įsigijo būsto ar automobilio remonto bei auklių paslaugas ir gavo apmokėjimą patvirtinančius dokumentus, jie vis dar gali duomenis apie patirtas išlaidas įrašyti į metinę pajamų deklaraciją už 2019 metus bei tokiu būdu susigrąžinti dalį pajamų mokesčio, rašoma VMI pranešime.

VMI gavo apie 11,2 tūkst. prašymų, pagal kuriuos, pateikus pajamų deklaracijas, kone 7 tūkst. gyventojų galės susigrąžinti kiek daugiau nei 1 mln. eurų pajamų mokesčio.

Delfi primena, kad pajamų deklaravimas šiemet pradėtas dviem etapais: nuo balandžio 15 d. pajamas pradėjo deklaruoti savarankiškai dirbantys gyventojai, nuo balandžio 22 d. – visi gyventojai.

Šiemet pajamų mokesčio deklaravimo ir sumokėjimo terminas – liepos 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)