Premjeras Denysas Šmyhalis feisbuke parašė, kad suvaržymų laipsniškas atšaukimas nereiškia, kad šalyje baigėsi epidemija.

„Karantino silpninimas nereiškia, kad koronaviruso nebėra, ar kad jis tapo mažiau pavojingas. Turime išmokti gyventi ir dirbti naujomis sąlygomis. Tai yra pagrindinė sąlyga, leisianti nebegriežtinti karantino ir greičiau pereiti prie kito sušvelninimo etapo“, – pareiškė vyriausybės vadovas.

Pirmadienį prasidedant „adaptyvaus“ karantino fazei, darbą galės atnaujinti kirpyklos, grožio salonai, viešojo maitinimo įstaigos, parduotuvės, taip pat klientus savo patalpose aptarnaujančios įmonės, tokios kaip stomatologijos klinikos.

Konkrečios veiklos sąlygos regionuose gali skirtis, priklausomai nuo jų epidemiologinės padėties.

Kompanijose, kurioms leista atnaujinti veiklą, prieš pamainą visiems darbuotojams turi būti matuojama temperatūra. Draudžiama dirbti karščiuojantiems ir koronavirusinės infekcijos COVID-19 simptomų turintiems žmonėms, o klientai turi būti priimami tik pagal išankstinę registraciją ir laikantis socialinio atstumo taisyklių.

Be to, prie įmonių įėjimų būtina įrengti rankų dezinfekavimo priemones, o tiek klientai, tiek darbuotojai privalo dėvėti apsaugines kaukes.

Per praėjusią parą Ukrainoje užfiksuota 416 naujų susirgimo COVID-19 atvejų, 17 anksčiau užsikrėtusiųjų mirė, 228 asmenys pasveiko.

Atsaką į epidemiją koordinuojanti Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba (NSGT) pirmadienio rytą pranešė, kad nuo pandemijos pradžios Ukrainoje užfiksuoti 15 648 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, 408 žmonės mirė, dar 3 288 pasveiko.