Policija nepateikė jokių skaičių, bet patvirtino, jog po kelių perspėjimų maždaug vidurnaktį surengė išvaikymo ir sulaikymo operacijų. Pareigūnų teigimu, demonstrantai skandavo šūkius, pastatė barikadų, kuriomis užtvėrė kelius miesto Monkoko rajone, taip pat sukėlė gaisrų tam tikrose gatvėse.

Pernai ilgiau nei pusmetį Honkongą paralyžiavęs prodemokratinis protestų judėjimas, pastarosiomis savaitėmis, atrodo, pradėjo atgimti, mieste atslūgus koronaviruso pavojui. Vyriausybė, anksčiau draudusi rinktis viešose erdvėse didesnėms nei keturių žmonių grupėms, neseniai nutarė sušvelninti šį apribojimą iki aštuonių.

Dienraščio „Apple Daily“ žiniomis, buvo areštuoti daugiau nei 200 žmonių, o laikraštis „South China Morning Post“ pranešė apie 250 sulaikytųjų. Abu leidiniai rėmėsi neįvardytais šaltiniais. Policija taip pat rinko duomenis ir turėtų paviešinti juos vėliau pirmadienį.

Naktinės operacijos Honkongo gatvėse buvo surengtos po anksčiau sekmadienį prekybos centruose surengtų kelių protestų akcijų. Protestuotojai reikalauja visiškos demokratijos pusiau autonominiame Kinijos mieste ir tyrimo dėl įtariamo policijos brutalumo slopinant demonstracijas.

Demonstracijas išprovokavo dabar jau atsiimtas ekstradicijos įstatymo projektas, kuris būtų leidęs išduoti žemyninei Kinijai įtariamuosius. Kinijos teismų sistema yra mažiau skaidri nei Honkongo ir negarantuoja tų pačių teisių kaltinamiesiems.

Šimtai tūkstančių žmonių pernai žygiavo Honkongo gatvėmis per masines demonstracijas, kurios dažnai peraugdavo į susirėmimus. Jų metu aršiausiai nusiteikę protestuotojai svaidydavo padegamąsias bombas, o policija atsakydavo ašarinėmis dujomis ir nekovinėmis kulkomis.