„Gegužės 4–7 dienų duomenimis, priėmimų į darbą skaičius viršijo ankstesnių karantino savaičių rezultatus. Toks pakilimas iš dalies galbūt nulemtas ir mėnesio pradžios efekto, kada tradiciškai yra pradedami samdyti žmonės, tačiau vis dėlto yra ir signalų, kad pakilimas susijęs ne tik su mėnesio pradžios efektu“, – pirmadienį žurnalistams sakė L. Savickas.

Pasak jo, gegužę prasidėjęs teigiamas priėmimų ir atleidimų balanso laikotarpis jau truko šešias dienas ir jo metu į darbą priimta 6600 daugiau asmenų negu atleista.

„Palyginimui – balandžio pradžioje teigiamas priėmimų ir atleidimų balansas išsilaikė tik dvi dienas, per kurias buvo priimta 3500 asmenų daugiau negu atleista“, – akcentavo L. Savickas.

Jo teigimu, kalbant apie situaciją dėl registruoto nedarbo, matoma, kad gegužės 4–8 dienomis registruotas nedarbas Lietuvoje sumažėjo 0,2 proc. punkto nuo 11,5 proc.

L. Savicko teigimu, pagal priemones, kuriomis siekiama išsaugoti darbo vietas ir gyventojų pajamas, jau išmokėta apie 20 proc. numatyto finansavimo šiai sričiai.

„Per pastarąją savaitę naudos gavėjus pasiekė daugiau negu 21 mln. eurų. Gegužės 4–7 dienomis į Užimtumo tarnybą kreipėsi beveik 4 tūkst. darbdavių dėl prastovų kompensavimo 20 tūkst. darbuotojų, ir tai yra pats mažiausias skaičius per paskutines tris savaites“, – sakė L. Savickas.

Anot jo, per savaitę tam išleista daugiau nei 4 mln. eurų. Iš viso išmokėta 19 mln. eurų.

„Kalbant apie savarankiškai dirbančius, per tą patį laikotarpį dirbančių asmenų prašymų gauti išmoką gauta 3 tūkst., ir tai yra dvigubai mažiau nei savaitę prieš ir mažiausiai nuo priemonės pradžios.

Ataskaitinę savaitę savarankiškai dirbantiems išmokėta apie 80 tūkst. eurų. Iš viso išleista daugiau nei 8 mln. eurų šiai priemonei“, – sakė L. Savickas.

Kalbėdamas apie verslo likvidumo išsaugojimą, jis pasižymėjo, kad sparčiausiai įgyvendinama mokesčių atidėjimo priemonė.

„Suma jau peržengė 360 mln. eurų, o (pagal – ELTA) įgyvendintas kitas priemones tiek žemės ūkio paskolų garantijų fondas, tiek „Invega“ yra išmokėję daugiau nei 39 mln. eurų, ir per praėjusią savaitę pagal „Invega“ įgyvendinamas priemones išmokėta daugiau nei 6 mln. eurų“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)