Futbolo klubo „Žalgiris“ garbę turnyre, kuriame per konsolę „Play Station 4“ žaidžiamas „FIFA 20“ žaidimas, gina Matas Vareika ir Motiejus Burba. Pirmąją turnyro dieną šeštadienį itin sėkmingai pasirodė M. Vareika, kuris laimėjo savo grupės kovas ir tęs kovą dėl trofėjaus.

M. Vareika rezultatais 5:0 sutriuškino Jurijų Bušmaną („Kauno Žalgiris“) ir Matą Ramanauską („Riteriai“), o taip pat 5:2 nepasigailėjo Giedriaus Matulevičiaus („Sūduva“). Atkakliausia ir gražiausia kova vyko tarp sostinės ekipos saugo ir Tomo Salamanavičiaus („Panevėžys“). Ši akistata finišavo lygiosiomis 3:3, tačiau būtent žalgirietis užtikrintai laimėjo savo grupę.

„Visų pirma labai smagu, kad vyksta toks turnyras. Tikrai labai gera idėja leisti profesionaliems futbolininkams varžytis virtualioje erdvėje. Pirmoji diena praėjo sklandžiai, be didesnių trikdžių. Smagu, kad rungtynės buvo tiesiogiai transliuojamos. Tai tik parodo, kad eSportas sparčiai kyla į viršų.

Žaidimas „FIFA 20“ daugeliui futbolininkų nėra svetimas, tačiau toks turnyras vyksta pirmą kartą ir labai įdomu jame dalyvauti. Man patiko žaisti prieš visus varžovus, bet įdomiausia kova vyko su T. Salamanavičiumi.

Abu norėjome žaisti su ta pačia komanda „Liverpool“, tačiau taisyklės to neleidžia. Metėme burtus, man teko rinktis kitą komandą, su kuria žaisti nebuvo patogu. Džiaugiuosi patekęs į kitą etapą, bus įdomu pasitikrinti jėgas su varžovais iš Latvijos ir Estijos“, – įspūdžiais dalinosi M. Vareika.


Sekmadienį paaiškės dar dviejų kelialapių į finalus savininkai. Antrąją turnyro dieną virtualioje erdvėje prie žaidimo „FIFA 20“ pultelių susikaus Eligijus Jankauskas („Sūduva“), Motiejus Burba („Žalgiris“), Rokas Filipavičius („Riteriai“), Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“), Ernestas Veliulis („Panevėžys“) ir Ignas Driomovas (Gargždų „Banga“).

Visas futbolininkų kovas nuo 17 val. 45 min. bus galima stebėti tiesiogiai per DELFI.TV.

Sekmadienio rungtynių tvarkaraštis:

17.50 Pijus Širvys – Ignas Driomovas
18.05 Ernestas Veliulis – Eligijus Jankauskas
18.20 Rokas Filipavičius – Motiejus Burba
18.35 Ignas Driomovas – Eligijus Jankauskas
18.50 Rokas Filipavičius – Pijus Širvys
19.05 Motiejus Burba – Ernestas Veliulis
19.20 Eligijus Jankauskas – Pijus Širvys
19.35 Ignas Driomovas – Motiejus Burba
19.50 Rokas Filipavičius – Ernestas Veliulis
20.05 Motiejus Burba – Pijus Širvys
20.20 Ernestas Veliulis – Ignas Driomovas
20.35 Eligijus Jankauskas – Rokas Filipavičius
20.50 Pijus Širvys – Ernestas Veliulis
21.05 Motiejus Burba – Eligijus Jankauskas
21.20 Ignas Driomovas – Rokas Filipavičius

Dėl Baltijos čempiono titulo gegužės 12–13 dienomis geriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos žaidėjai kovos tarpusavio turnyre.

Pirmąją turnyro dieną Latvijoje kelialapius į antrąjį etapą pelnė Jegoras Novikovas (Rygos „Metta“) ir Stanislavas Nečiporenka („Daugavpils“), o Estijoje – Vladislavas Chomutovas (Talino „Nomme Kalju“) ir Andreasas Vaikla (Narvos „Trans“). Beje, 17-mečiui J. Novikui vieninteliam Baltijos šalyse šeštadienį pavyko laimėti visas žaistas rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)