Nors pergalę penktame raunde šventė įspūdingais smūgiais varžovą talžęs J. Gaethje, ant kojų išsilaikęs ir techniniu nokautu pralaimėjęs T. Fergusonas sulaukė daugybės pagyrų.

UFC sirgaliai ir apžvalgininkai aptarinėdami kovą socialiniuose tinkluose neabejojo – kitas kovotojas po tokių smūgių jau būtų ligoninėje, tačiau T. Fergusonas laikėsi fantastiškai.

Nors teisėjui sustabdžius kovą T. Fergusonas iš pradžių nenorėjo pripažinti pralaimėjimo ir nusistūmė nuo savęs apsikabinti norėjusį J. Gaethje, atslūgus emocijoms kovotojai apsikabino ir padėkojo vienas kitam už kovą.

Iki šiol varžovų veidus žalojęs ir 12 pergalių iš eilės pasiekęs T. Fergusonas šįkart pats turėjo daug problemų dėl kraujuojančio veido. Krauju gausiai aplaistytoje kovoje 36-erių atletas patyrė pirmąjį pralaimėjimą nuo 2012-ųjų.

Kovą apžvelgę specialistai pabrėžė, jog sutikdamas kovoti su 31-erių tautiečių T. Fergusonas pasielgė drąsiai. Anot Skipo Baylesso, šios kovos pralaimėtojas ilgai ruošėsi imtynėms su čempionu Chabibu Nurmagomedovu, tačiau kovoje su J. Gathje gavo tikrą bokso mačą.

Nors UFC sirgaliai džiaugėsi išvydę įspūdingą kovą bei sveikino J. Gaethje su pelnyta karjeros pergale, daugelis apgailestavo dėl to, jog ilgai laukta T. Fergusono kova su Ch. Nurmagomedovu ko gero taip niekada ir neįvyks, nes pastarasis dabar turi naują varžovą.

T. Fergusonas pastaruosius kelerius metus buvo laikomas pagrindiniu iki šiol nepralaimėjusio ruso konkurentu, todėl galima jų kova kėlė milžinišką ažiotažą. Kova buvo planuota ir šiame turnyre, tačiau dėl koronaviruso pandemijos Ch. Nurmagomedovas palikti Rusijos negalėjo.

T. Fergusonas eilinį kartą sutiko kovoti su kitu varžovu, o pergalę iškovojęs ir laikinuoju svorio kategorijos iki 70 kg čempionu tapęs J. Gaethje sulaukė pagyrų ir iš paties Ch. Nurmagomedovo, su kuriuo 31-erių amerikietis turės kovoti dėl tikrojo čempiono vardo.

„Be komentarų. Justinai Gaethje, tai buvo įspūdinga. Sveikinu, tai buvo labai protinga kova“, – „Twitter“ tinkle rašė rusas, o prie pagyrų prisidėjo ir tokie kovotojai kaip Francis Ngannou, Kamaru Usmanas, Dustinas Poirier ar Jonas Jonesas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)