„Visose provincijose laipsniškai mažėja naujų užsikrėtimo atvejų <...> išskyrus Chuzestaną, kur padėtis vis dar kelia daug nerimo“, – per televiziją kalbėjo Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras (Kianušas Džahanpūras).

Praėjusį mėnesį Sveikatos apsaugos ministerija nustojo skelbti provincijų statistinius duomenis.

Vietoj to buvo nuspręsta informaciją teikti pasitelkus spalvų sistemą, kurioje mažos rizikos šalies dalys žymimos balta spalva, vidutinės rizikos – geltona, o didelės rizikos zonos žymimos raudona spalva.

Naujausiuose pranešimuose raudona spalva yra pažymėtas Chuzestanas ir dar kelios provincijos, įskaitant sostinę Teheraną ir šiitų dvasinį centrą Komą, kur vasario mėnesį buvo užfiksuoti pirmieji koronaviruso infekcijos šalyje atvejai.

Praėjusios savaitės pradžioje Irane užregistruotas mažiausias užsikrėtimų per parą skaičius nuo kovo 10 dienos, tačiau nuo tada rodiklis vėl ėmė kopti į viršų.

Pasak K. Jahanpouro, per pastarąsias 24 valandas buvo patvirtinti 1 529 nauji užsikrėtimo COVI-19 atvejai, o bendras skaičius pasiekė 106 106.

Per parą nuo koronaviruso mirė 48 žmonės. Iš viso šalyje koronavirusas jau nusinešė 6 589 žmonių gyvybes.

Ligoninėse pasveiko ir buvo išrašyti 85 064 žmonės.

Visgi ir šalyje, ir užsienyje yra abejojančių, ar Iranas skelbia teisingus duomenys, kurie iš tikrųjų gali būti gerokai didesni.