„Ministras pirmininkas leido aiškiai suprasti, kad reikia palaikyti dialogą, tačiau lieka kliūčių, neleidžiančių pasiekti tolesnės pažangos šia kryptimi“, – abiejų lyderių pokalbį apibendrino B. Johnsono biuras.

Jis pažymėjo, kad pokalbis buvo surengtas 75-ųjų Sąjungininkų pergalės Europoje metinių proga.

Dauningo gatvė nurodė, kad vadovai kalbėjo apie pagalbą, kurią Antrojo pasaulinio karo metu vieni kitiems teikė Britanijos ir Sovietų Sąjungos kariai, taip pat pagerbė žuvusiųjų atminimą „atkreipdami dėmesį į jų didvyriškumą“.

Taip pat pranešama, kad B. Johnsonas pakvietė V. Putiną į vasarą vyksiantį virtualų viršūnių susitikimą, skirtą koronaviruso vakcinos klausimui aptarti.

„Ministras pirmininkas pakvietė prezidentą Putiną dalyvauti pasauliniame viršūnių susitikime dėl vakcinos, kurį Britanija birželį surengs virtualiu formatu, siekdama sustiprinti sveikatos apsaugos sistemas, taip pat kovą su koronavirusu skurdžiausiose pasaulio šalyse“, – nurodė Dauningo gatvė.

Ankstesnį kartą toks renginys vyko praėjusių metų gruodį Ženevoje įsikūrusioje Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) būstinėje. Šiemet analogišką susitikimą organizuoja JK.