World Extreme Cagefighting (WEC) organizacijos surengtas šou vyko 2010 metų gruodžio 16 dieną Glendeile. Čempiono titulas lengvojo svorio kategorijoje priklausė 27 metų Benui Hendersonui.

Tuomet Beno rekordas buvo 12 pergalių ir vienas pralaimėjimas. Lygiai tokią pačią statistiką turėjo ir A. Pettisas. Abu kovotojai iki tol laimėdavo savo kovas anksčiau laiko.

Tai buvo paskutinis – 53-ias WEC organizuotas turnyras. Dvikova dėl titulo buvo vaizdinga ir atkakli.

Pirmasis raundas – lygus, antras ir trečias priklausė A. Pettisui. Ketvirtas raundas – apylygis, nors B. Hendersonas buvo aštresnis ir vos sėkmingai neišnaudojo smaugimo veiksmo.

Penktame raunde A. Pettisas pradėjo triuškinti pavargusį varžovą ir likus minutei iki dvikovos pabaigos pademonstravo patį vaizdingiausią visų laikų nokdauną.

Atsispyręs nuo aštuoniakampį juosiančios tvorelės jis ore smūgiavo koja. Panašiai kaip kokiame nors koviniame kung-fu stiliaus filme. B. Hendersonas krito ant grindų, bet vis dėlto sugebėjo išsilaikyti iki gongo įsikabinęs A. Pettisui į koją.

A. Pettisas vienbalsiu teisėjų sprendimu tapo nugalėtoju, o jo fantastiškas smūgis visiems laikams įėjo į MMA (mišrių kovos menų) istoriją.

Tuomet ant A. Pettiso nugaros jau buvo įspūdinga tatuiruotė „Showtime“. Pagal ją kovotojas gavo ir savo pravardę.

„Man norėjosi padaryti kažką nestandartiško ir pažiūrėti, kas iš to gausis. Mėginau tą smūgį per treniruotes, bet atlikti jį paskutiniame dvikovos dėl titulo raunde, visiškai kas kita. Laimei pataikiau, tai buvo įspūdingas smūgis“, – vėliau „SB Nation Arizona“ kalbėjo A. Pettisas.

Kai B. Hendersono paklausė, ar jis matė kažką panašaus, šis atsakė: „Kartą mačiau, filme „Mortal Kombat“. Neprisimenu smūgio momento. Gali būti, kad tai bus vienas labiausiai žiūrimų vaizdo įrašų“.

Abu kovotojai vėliau pasirašė sutartis su UFC organizacija. Daugiau tokių „Showtime“ smūgių niekas nematė. Keletą kartų A. Pettisas mėgino atsispyręs nuo sienelės smūgiuoti, tačiau tai nebuvo nei efektyvu, nei efektinga.

„Tas smūgis buvo vienas ir jis pataikė į tikslą. Nuostabi technika. Tačiau aš atsitraukiau nuo to, kad sutelkčiau dėmesį į kovą“, – sakė A. Pettisas. Nepaisant to, jis išliko vienu iš tų sportininkų, kurių kovos paprastai vaizdingos.

2018 metų spalį A. Pettisas dvikovoje su Tony Fergusonu atliko salto, o 2019 metų kovą dvikovoje „išjungė“ Stepheną Thompsoną taip vadinamu „supermeno smūgiu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)