Populiariausiu Brazilijoje laikomas „Flamengo“ klubas informavo, kad atliko beveik 300 tyrimų – visiems darbuotojams, futbolininkams, jaunimo komandų nariams, netgi klubo darbuotojų artimiesiems, šiuo pandemijos periodu gyvenusiems kartu su „Flamengo“ ekipos nariais.

Iš laboratorijų gautos naujienos nebuvo džiuginančios. Tarp nustatytų užsikrėtusiųjų koronavirusu – trys pagrindinės komandos žaidėjai, šeši klubo darbuotojai, du paslaugas klubui teikiančių įmonių, likusieji – „Flamengo” narių artimieji.

Pati liūdniausia paskelbta žinia – apie mirtį. Kovą su koronavirusu pralaimėjo pagrindinės komandos masažuotojas – 68-erių Jorge Luisas Domingosas.

Nors užsikrėtusiųjų pavardžių „Flamengo“ neskelbia, informuojama, kad visiems jiems teko izoliuotis, o kai kuriems prireikė ir medikų pagalbos.

Kovo pradžioje pirmuoju koronavirusu užsikrėtusiu „Flamengo“ nariu tapo komandos vyriausiasis treneris iš Portugalijos 65-erių Jorge Jesusas. Daugiau žinių apie jo sveikimo procesą nebuvo pranešta.

Pažymėtina, kad masažuotojo mirtis nėra vienintelė, susijusi su „Flamengo“ klubu. Praėjusį savaitgalį nuo koronaviruso sukeltų komplikacijų mirė buvęs šios ekipos salės futbolo žaidėjas, 44-erių Alexas Barbosa „Leo“. Ligoninėje jam atlikti du atlikti pirmieji koronaviruso testai rodė neigiamus rezultatus, užsikrėtimas, netrukus pasibaigęs mirtimi, diagnozuotas tik atlikus trečią tyrimą.

Visus klubo darbuotojus ir žaidėjus dėl koronaviruso tyrė ir Porto Alegrės „Gremio“ klubas. Nustatyti trys teigiami atvejai. Tarp užsikrėtusiųjų – ir 34-erių puolėjas Diego Souza, kol kas esantis karantine Rio de Žaneire.


Brazilijoje ketvirtadienio duomenimis oficialiai buvo nustatyta per 135 tūkst. koronaviruso atvejų. Nuo COVID-19 ir komplikacijų diagnozuota 9190 mirčių.

Skirtingai nei Europoje, Brazilijoje aukščiausiosios futbolo lygos pirmenybių dėl pandemijos stabdyti neteko, nes jos tiesiog dar nebuvo prasidėjusios – čempionatas šioje Pietų Amerikos šalyje įprastai prasideda balandį ir baigiasi vėlyvą žiemą. Tiesa, teko nukelti pirmenybių pradžią ir kol kas nėra aišku, kada turnyras galės startuoti. Praėjusių metų čempionatą laimėjo būtent „Flamengo“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)