Jis tvirtino, kad nuo pirmadienio Prancūzija galės atlikti 700 tūkst. tyrimų dėl COVID-19 per savaitę. Kitos savaitės pradžioje šalyje bus pradėtos švelninti jau beveik aštuonias savaites trunkančio karantino priemonės.

Prancūzijos valdžia buvo plačiai kritikuojama dėl per mažo kiekio atliktų COVID-19 testų, tačiau dabar, ministro O. Verano teigimu, paruošta pakankamai reagentų, kurių užtektų net ir visiems šalies gyventojams patikrinti.

Prancūzija yra viena iš labiausiai COVID-19 ligos paveiktų Europos šalių. Nuo kovo mėnesio šalyje užregistruota maždaug 26 tūkst. mirčių.

Testavimas ir kontaktų nustatymas yra pagrindinės priemonės, kurios darbuotojams leis sugrįžti į įprastą darbo ritmą. Pasitelkdami šias priemones, pareigūnai gali nesunkiai susisiekti su virusą nešiojančiais žmonėmis ir juos izoliuoti.

O. Veranas pripažino, kad Prancūzijoje egzistavo tam tikras plyšys tarp teorijos ir praktikos. Daugumai žmonių, gavusių siuntimus pasitikrinti dėl COVID-19, testai net nebuvo prieinami. Tačiau ministras pabrėžė, kad „dabar galimybės testuoti atitinka gyventojų poreikių lygį“.