Skaitytoja pasakojo, kad gegužės 19 dienai buvo įsigijusi kelionę į Turkiją. Ten 9 dienas turėjo ilsėtis su šeima.

Kaip tikino, bendra kelionės kaina siekė 2,7 tūkst. Eur, todėl buvo nuspręsta kelionių organizatoriui „Tez Tour“ pervesti avansą, kuris siekė 600 Eur, o likusią sumą sumokėti vėliau. Remiantis sutartimi, likę pinigai turėjo būti sumokėti iki išvykimo likus 21 dienai.

Visgi, kaip pasakojo moteris, šalyje vieną po kitos savaitės pratęsinėjant karantiną, buvo aišku, kad minėta kelionė gegužę nebeįvyks, nes karantinas ir vėl bus pratęstas. Moteris svarstė atostogas nukelti ir vėlesnei datai, tačiau tuo atveju kelionė šeimai būtų ženkliai pabrangusi.

Neseniai skaitytoja teigė gavusi nemalonių naujienų iš savo kelionių agentės.

Anot jos, laiške buvo teigiama, kad „Tez Tour“ žada taikyti sutarties nutraukimo mokestį, nes šeima iki kelionės likus 21 dienai nesumokėjo likusios kelialapio kainos.

„O nesumokėjom, nes akivaizdu, kad ji neįvyks“, – pyko moteris. Ir išties, trečiadienį Vyriausybės sprendimu karantinas buvo pratęstas iki vasaros pradžios.

Nepaisant to, kad karantinas tęsis ir moters numatytos kelionės metu, Inga ne vienintelė apie nutraukiamas sutartis pranešimų sulaukusi įmonės klientė.

Savo patirtimi soc. tinkle „Facebook“ dalijosi ir kiti keliautojai. Kai kurie teigė likusios sumos taip pat mokėti nežadantys, kiti pasakojo kreipęsi tiesiogiai į viešbučius, kur turėjo apsistoti kelionės metu ir aiškinęsi, ar pastarieji išvis planuoja dirbti.

Anksčiau, kaip jau rašė portalas, Turkijos viešbučių savininkų federacijos (TUROFED) vadovas Sururi Chorabatyris teigė, kad viešbučiai šioje šalyje darbą planuoja pradėti tik birželio pradžioje.

„Gegužės pabaigoje–birželio pradžioje tikimės atidaryti sezoną. Tačiau iš tiesų pradėsime jį tik tada, kai viruso situacija visiškai stabilizuosis ir mūsų šalyje, ir tose šalyse, kurios siunčia pas mus turistus“, – pabrėžė TUROFED vadovas, o vėlesniuose pasisakymuose patikino, kad viešbučiai gali būti atidaromi ir dar vėliau.

Siūlo rinktis vėlesnę datą

„Delfi“ komentaro kreipėsi į „Tez Tour“ atstovus. Įmonės viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė paaiškino situaciją.

Pasak jos, pagal kelionės sutartį, įsigijus keliones pagal išankstinio pirkimo sąlygas, pradinė įmoka privalo būti sumokėta Turizmo paslaugų teikimo sutarties pasirašymo (sudarymo) dieną, o likusi kainos dalis turi būti sumokėta likus 21 dienai iki išvykimo.

„Vadovaujantis LR atsakingų institucijų sprendimais ir nutartimis, kelionės yra atšauktos iki karantino pabaigos.

Nėra aiškių nutarčių dėl vėlesnių laikotarpių, todėl šios kelionės nėra atšauktos, joms galioja kelionės sutarties sąlygos. Suprasdami sudėtingą situaciją ir ateities neapibrėžtumą, siūlome keliautojams nemokamai, dažnu atveju išlaikant tą pačią kainą, keisti kelionės datą į vėlesnę arba rašyti prašymą nutraukti sutartį netaikant nutraukimo mokesčių.

Jeigu keliautojas nepriima jokių sprendimų, sutartis nutraukiama, o taikomas pagrįstas nutraukimo mokestis, kuris priklauso nuo likusio laiko iki kelionės pradžios“, – paaiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)