Nuo koronapandemijos pradžios popiežius ryto pamaldose prisimena kokią nors asmenų grupę ar su pandemija susijusį prašymą.

Kasdieninės popiežiaus Santa Martos svečių namų koplyčioje aukojamos mišios transliuojamos Vatikano žiniasklaidos kanalais. Čia pastaruoju metu jų kasdien klausėsi 50 000 žmonių.

Popiežius Pranciškus trečiadienį paragino pagarbiai elgtis su migruojančiais ūkių darbininkais, Italijai šiuo metu svarstant, ar leisti dirbti reikalingų dokumentų neturintiems žemės ūkio darbininkams, šalyje dėl koronaviruso krizės trūkstant sezoninių darbuotojų.

Pasak Pranciškaus, jį pribloškė COVID-19 krizės poveikis migruojantiems ūkių darbininkams, kurie ir prieš pandemiją vos sudurdavo galą su galu už dienos darbą gaudami 25 eurus. Nors migrantams koronavirusas masiškai nenustatomas, darbų jiems neliko Italijoje įvedus karantiną.

Baigiantis bendrajai trečiadienio audiencijai popiežius sakė, kad migruojantys darbininkai Italijoje „labai išnaudojami“.

„Tiesa, kad krizę patiria visi, tačiau asmenų orumas visada turi būti gerbiamas... Kviečiu krizę paversti galimybe į centrą iškelti asmens orumą ir darbo orumą“, – sakė jis.

Žemės ūkio lobistų grupės ir kai kurie Italijos ministrai yra perspėję, kad pavasario ir vasaros derliui iškilo pavojus, nes šalyje įprastomis aplinkybėmis dirbantys sezoniniai darbininkai, kurių daugelis gyvena Rytų Europoje, įstrigo namuose dėl kelionių suvaržymų.

Italijos žemės ūkio ministras, priklausantis centro kairės partijai „Vertybių Italija“ (Italia dei Valori), pasiūlė legalizuoti šiuos darbininkus. Jam pritarė vidaus reikalų ministras ir ministras Pietų reikalams, taip pat norintis legalizuoti Italijoje pagyvenusius žmones namuose prižiūrinčius užsieniečius.

Tačiau daugumą parlamente turintis Penkių žvaigždučių judėjimas (M5S) šiuo klausimu yra susiskaldęs.