Aukštesnė temperatūra nei vidutinė taip pat užfiksuota tam tikrose Grenlandijos ir Antarktidos dalyse. Šiluma šiuose regionuose dar labiau paspartino ledynų tirpimą, dėl kurio pasaulyje kyla vandens lygis, teigia Koperniko klimato kaitos tarnybos (C3S) atstovai.

2020 m. balandis buvo tik 0,01 laipsnio Celsijaus vėsesnis nei 2016 m. balandis, kuris laikomas šilčiausiu balandžio mėnesiu nuo XIX a. pabaigos. Mokslininkai teigia, kad šis temperatūros skirtumas itin nežymus, tad 2020 m. balandis yra vienas šilčiausių.

„Vidutinė 12 mėnesių temperatūra iki 2020 m. balandžio yra beveik 1,3 laipsnio Celsijaus aukštesnė nei iki pramonės revoliucijos fiksuota temperatūra“, – informuoja Koperniko tarnyba.

Paryžiaus klimato kaitos susitarimu beveik 200 valstybių įsipareigojo riboti pasaulio atšilimą, kad temperatūra nepakiltų daugiau nei 2 laipsniais Celsijaus, lyginant su laikotarpiu prieš industrinį perversmą.

Šilčiausias nuo orų stebėjimo pradžios šis balandis greičiausiai buvo Šveicarijoje, kur termometro stulpelis pakilo 5 laipsniais Celsijaus aukščiau 1871–1900 m. vidutinės temperatūros.

Sibire, Šiaurės vakarų Afrikoje, Vakarų Australijoje bei Meksikoje, Arkties vandenyne ir Aliaskos pakrantėse balandis taip pat buvo šiltesnis nei įprasta.

Pietų ir Pietryčių Azijoje vis dėlto užregistruoti vėsesni nei įprasta orai, o centrinėje Kanadoje pasitaikė itin šaltų dienų.