1. Sportuokite

Nors daugeliui, ko gero, jau pabodo nesuskaičiuojama galybė sporto vaizdo įrašų, kuriuos dabar siūlo kone kiekvienas treneris, tačiau jie teisūs - sportas šiuo laikotarpiu yra vienas geriausių būdų pasirūpinti savo fizine bei psichologine sveikata.

Fizinis aktyvumas visapusiškai gerina sveikatos būklę: stiprina širdį, padeda tvirtinti raumenis ir kaulus, taip pat padeda kontroliuoti svorį, stiprina imunitetą, gerina miegą ir turi daugybę kitų privalumų.

Apie tai, kaip pradėti sportuoti ir nemesti šio užsiėmimo Delfi jau rekomendavo asmeninė trenerė Laura Braziulytė. Norintys gali išbandyti pilatesą. O gal labiau tinka sveikatingumo mankšta be papildomo inventoriaus? Drąsiausiems galbūt patiks ir špagato iššūkis. Daugiau idėjų rasite čia.

2. Skaitykite

Skaitykite bent valandą per dieną. Skaitymas lavina kūrybingumą, gerina smegenų veiklą, padeda atsipalaiduoti ir nusiraminti. Tokiu įtemptu ir neįprastu laikotarpiu nuolat kyla noras raminti save, pavyzdžiui, valandų valandas „mirkstant“ feisbuke ar instagrame, tačiau kol soc. medija dažniau sukelia nerimą - tuo tarpu knygos padeda jausti mažiau streso ir net geriau miegoti. Ypač, jei knygą vietoj išmaniojo pasirenkame prieš miegą.

Daugybę knygų nuolat skaitantis Paulius Ambrazevičius jau pasidalijo, kaip jam karantino metu pavyko perskaityti kone 29-ias knygas ir kelias parekomendavo kitiems.

3. Mokykitės

Ne paslaptis, kad karantino metu daugybė žmonių prarado pajamų šaltinius. Jei jūs ir buvote laimingųjų, darbo nepraradusių tarpe, tačiau turbūt sutiksite, kad išmokti naujų įgūdžių visuomet praverčia - prireikus galėsite lengviau pakeisti profesiją arba gauti didesnį atlyginimą.

Nemokamų kursų karantino metui galite rasti čia ir čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)