Vaikai buvo atvykę į svečius pas močiutę, kuri dirba UAB „Švedijos pienas“. Kaip DELFI pasakojo Viešvėnų seniūnijos, kuriai priklauso Plepų kaimas, seniūnas Petras Varnelis, ūkininko sodybos teritorijoje yra pora namukų, kuriuose gyvena darbininkai. Tokiame namuke gyvena ir vaikų močiutė. Kaimynai tuo metu jau irgi dirbo.

Močiutė ankstų rytą išėjo dirbti į šalia esantį tvartą, vaikai tuo metu dar miegojo. Po 20 minučių pastebėjusi, kad pro langą veržiasi tiršti dūmai, ji įbėgo į namą, griebė vaikus ir išnešė į lauką.

Greitai atvažiavusi jų mama (gim. 1989 m.), dar iki atvykstant ugniagesiams, išvežė vaikus į ligoninę. Pakeliui juos perėmė greitoji medicinos pagalba, medikai juos gaivino, bet ligoninėje, deja, jų gyvybės užgeso.

Viešvėnų seniūnas P. Varnelis pasakojo, kad vaikų šeimos nepažįsta, nes „tie žmonės tvarkingai gyveno, seniūnijos pagalbos jiems nereikėjo“.

Vaikų mama gyvena ir dirba Telšiuose. „Gal dėl karantino juos pas močiutę atvežė. Jų tėvas lyg ir užsienyje“, – spėjo seniūnas.

Pašnekovo žiniomis, daugiau vaikų šeimoje nebuvo.

„Dūmai vaikus pražudė. Liepsnos ten beveik nebuvo“, – sakė P. Varnelis.

„Gaisras kilo vonioje, – sakė Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Robertas Kaveckas. – Greičiausiai užsidegė elektros laidai, vonioje buvo įjungtas šildymo katilas.

Kadangi ji buvo iškalta lengvai užsidegančiomis plastikinėmis lentelėmis, nuodingi dūmai netrukus pasklido ir į kambarį, kur miegojo vaikai.

Ugnis neišplito, gaisrą ugniagesiai likvidavo per pusvalandį. Dūmų detektoriaus name nebuvo.“