Krašto apsaugos ministerijos viešųjų ryšių specialistai patvirtino, kad ministerijos darbuotojui (valstybės tarnautojui) prieš beveik dvi savaites buvo patvirtintas COVID-19 virusas. Darbuotojas ministerijoje buvo tik keletą valandų, tą savaitę dirbo nuotoliniu būdu, o judėjimas ministerijos patalpose buvo labai ribotas, laikantis visų prevencinių priemonių (dėvima kaukė ir pirštinės).

Nustačius užsikrėtimą COVID-19 virusu, atlikta ministerijos patalpų, kurioje dirbo užsikrėtęs asmuo, dezinfekcija, buvo išaiškinti artimi kontaktai. Šiems asmenims buvo atlikti tyrimai dėl užsikrėtimo COVID – 19 virusu, visi buvo neigiami, jie izoliuoti keturiolikai dienų. Informacija apie užsikrėtusį asmenį ir artimai kontaktavusius asmenis pateikta Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kuris vykdo šio atvejo kontrolę, teigiama „Delfi“ atsiųstame atsakyme.

Pasak ministerijos atstovų, darbuotojui, kuriam buvo patvirtintas COVID-19 virusas, rekomenduota kreiptis pas savo šeimos gydytoją dėl tolesnės sveikatos priežiūros. Ministerijos duomenimis, darbuotojas gydosi namuose, yra stebimas šeimos gydytojo, o į darbą grįš, kai šeimos gydytojas nustatys, kad asmuo pasveiko.

„Norime atkreipti dėmesį, kad Lietuvos Respublikoje paskelbus karantiną dėl COVID-19, Krašto apsaugos ministerijoje naujai organizuotas darbas: dauguma ministerijos darbuotojų dirba nuotoliniu būdu. Nesant galimybei dirbti nuotoliniu būdu, darbas organizuojamas taip, kad darbuotojai galėtų keistis pagal atskirą grafiką, taip mažinant kontaktų galimybę, nevyksta tiesioginiai pasitarimai, darbuotojai aprūpinti reikiamomis apsaugos priemonėmis.

Ministerijoje yra reguliariai valomos, dezinfekuojamos ir vėdinamos patalpos, visi paviršiai. Darbuotojai bendraudami laikosi saugaus atstumo. Taip pat kasdien tikrinama į darbą atėjusių darbuotojų temperatūra“, - rašoma ministerijos komentare.

Ministerijos atstovai taip pat patikino, kad informacija ministerijos darbuotojams dėl prevencinių priemonių ir darbo organizavimo atnaujinama pagal Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimus. Apie tai Krašto apsaugos ministerijos darbuotojai reguliariai informuojami.