Nacionalinės sveikatos priežiūros komisija informavo, kad ligoninėse dėl COVID-19 gydomi 395 žmonės. Dar 949 asmenys yra izoliuoti ir stebimi įtariant užsikrėtimą – jų testai dėl COVID-19 buvo teigiami, tačiau jiems nepasireiškė jokie ligos simptomai.

Šie duomenys paskelbti Kinijai atsikirtus į JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo ir kitų pareigūnų kaltinimus, esą naujasis koronavirusas išplito iš vienos laboratorijos Kinijos Uhano mieste, kur praėjusių metų pabaigoje pirmą kartą buvo aptiktas šis užkratas.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) sutinka su Kinijos pozicija, jog nėra jokių įrodymų, kad virusas išplito iš Uhano laboratorijos. Dauguma ekspertų mano, kad viruso SARS-CoV-2 kilmė yra gamtinė: jis atsirado šikšnosparniuose, o žmonėms galėjo būti perduotas per kitą rūšį, pavyzdžiui, pangolinus – nykstančius gyvūnus, kurių mėsa parduodama laukiniais gyvūnais prekiaujančiuose turguose.

Kinijoje nuo COVID-19 mirė 4 633 žmonės, bendras užsikrėtusiųjų skaičius – 82 881. Griežti judėjimo suvaržymai, testavimas ir užsikrėtusiųjų kontaktų atsekimas, regis, leido šaliai suvaldyti koronaviruso plitimą.