Tuo metu padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija tuojau po šio pranešimo informavo apie kitą ataką šalies rytuose.

Nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus smūgių šioje šalyje. Jų taikiniais tapdavo vyriausybės pajėgos, taip pat Damaską remiančios iraniečių pajėgos ir proiranietiški Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojai.

„Sirijos oro erdvės gynyba atrėmė Izraelio agresiją prieš vieną tyrimų centrą Alepo provincijoje“, – sakoma valstybinės naujienų agentūros SANA pranešime.

SANA vėliau citavo vieną šaltinį kariuomenėje, sakiusį, kad buvo numušta raketų, nutaikytų į kelis „karinius sandėlius“ į pietryčius nuo Alepo miesto esančioje Safyroje.

Izraelio kariuomenė šių pranešimų nekomentavo.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), gaunanti informacijos iš šaltinių Sirijoje, pranešė, kad per šią ataką Safyroje griaudėjo „smarkūs sprogimai“.

SOHR nurodė, kad buvo smogta ginklų sandėliams, priklausantiems proiranietiškoms ginkluotoms grupėms ir Sirijos vyriausybės pajėgoms.

Pranešimų apie aukas kol kas nebuvo.

Kiek vėliau karo lėktuvai smogė proiranietiškų pajėgų pozicijoms Majadino dykumoje Sirijos rytuose, nurodė SOHR.

Kol kas neaišku, kas surengė šį smūgį, bet SOHR rašo, kad už jį „veikiausiai“ atsakingas Izraelis.

Jeigu šie smūgiai būtų patvirtinti, tai būtų jau penktoji Izraelio operacija Sirijoje per pastarąsias dvi savaites.

Izraelis retai patvirtina pranešimus apie jo operacijas Sirijoje, bet sako, kad Irano dalyvavimas Sirijoje, palaikant prezidento Basharo al Assado režimą, kelia grėsmę žydų valstybei, todėl smūgiai bus tęsiami.

Penktadienį izraeliečių pajėgos smogė „Hizbollah“ raketų sandėliui vidurio Sirijoje, o keliomis valandomis anksčiau Izraelio sraigtasparniai paleido raketų į taikinius Sirijos pietuose.