Tarptautinio parodų biuro nariai jau kelias dienas balsavo dėl prašymo atidėti renginį, o galutinis sprendimas turėjo būti priimtas gegužės pabaigoje.

Tačiau pirmadienį organizacija pranešė, kad du trečdaliai jos valstybių narių nubalsavo už atidėjimą, o tai reiškia jis bus automatiškai suteiktas.

Biuro vykdomasis komitetas balandį vienbalsiai pritarė tokiam siūlymui.

Dubajus, Jungtinių Arabų Emyratų narys, išleido milijardus dolerių renginiui, kad galėtų atgaivinti savo šlubuojančią ekonomiką.

Dangoraižiais nusėtas miestas iškovojo teisę rengti „Expo 2020“ dar 2014 metais. Tai padėjo sustiprinti Dubajai gyvybiškai svarbią nekilnojamojo turto rinką, o pareigūnai tikėjosi pritraukti daugiau turistų į šią miestą valstybę, turinčią judriausią tarptautinėms kelionėms skirtą oro uostą pasaulyje.

Tačiau pasaulį apėmusi COVID-19 pandemija privertė Dubajaus tolimųjų reisų oro vežėją „Emirates“ įšaldyti skrydžius, iškėlė didžiulį pavojų pasauliniam turizmo sektoriui ir sukėlė dar labiau panikos nekilnojamojo turto rinkoje, kuri jau ir taip buvo netekusi trečdalio savo vertės nuo 2014-ųjų paskelbimo.