Tačiau lieka neaišku, su kuo susijęs šis pavardės pokytis, panašu, kad buvusi parlamentarė galėjo sukurti naują santuoką.

Portalas susisiekė su UAB „Amatas“ akcininke, buvusios politikės mama Vladislava Mikalauskiene. Prisistačius Delfi žurnalistei ir uždavus klausimą, V. Mikalauskienė pokalbį nutraukė nepasakiusi nė žodžio.

Su buvusia Seimo nare susisiekti taip pat nepavyko – paskambinus jos telefonu, paaiškėjo, kad numeris yra nenaudojamas.

Delfi primena, kad 2016 metais į Seimą G. Kildišienė pateko su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašu.

Tačiau politikės karjera ilgai netruko, 2017 sausio pabaigoje ji atsisakė Seimo nario mandato po skandalo dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su LVŽS lyderio Ramūno Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“.

Tuo metu dar paaiškėjo ir istorija apie lėšų pasisavinimą iš darbovietės 2005 metais.

2017 metais G. Kildišienė išleido knygą „Atvirai“, kurioje pasakojo apie savo gyvenimą, karjerą ir padarytas klaidas. Po knygos išleidimo buvusi politikė iš viešumos dingo.

Kaip jau rašė Delfi, šių metų pradžioje buvo nuspręsta likviduoti įmonę „Amatas“, nes ji veikė nuostolingai. Įmonė „Amatas“ įsteigta 2015 metais, anksčiau buvo pavadinta „Greta Gretos“. Pirmaisiais veiklos metais ji gavo 4688 eurus pardavimo pajamų ir 591 eurą grynojo pelno.

Ypač sėkmingi „Amatui“ buvo 2017-ieji. Tuomet gauta 281 607 eurai pajamų ir 158 094 eurai grynojo pelno. 2017 metais išleista ir G. Kildišienės knyga „Atvirai“ (30 tūkst. egzempliorių).

2018 metais „Amatas“ veikė nuostolingai, patyrė 59 092 eurų grynąjį nuostolį, o gavo 47 220 eurų pajamų.