Švedijoje intensyviosios terapijos skyriuose gydomas 1 531 žmogus, tarp jų – 1 145 vyrai. Daugiausia infekuotųjų (8 334) ir mirusiųjų (1 428) užregistruota sostinės regione.

„Mes matome, kad skaičiai mažesni negu tikėtasi, bet dabar savaitgalis. Vėliau žemi rodikliai vėl išaugs, kai bus gauta visa informacija“, - sakė televizijos kanalui SVT Švedijos vyriausiojo epidemiologo pavaduotojas Andersas Wallenstenas.

Kilus koronaviruso pandemijai, Švedijos vyriausybė uždarė sienas užsieniečiams, negyvenantiems ES šalyse, paragino piliečius neorganizuoti renginių, kuriuose dalyvautų daugiau kaip 50 žmonių. Vyresniųjų klasių moksleiviams ir studentams rekomenduojama mokytis nuotoliniu būdu. Vaikų darželiai ir pradinės mokyklos tebedirba.

Karantinas šalyje ar atskiruose regionuose nebuvo paskelbtas, parduotuvės ir visuomeninio maitinimo įmonės atidarytos.

„Aukštas mirštamumo dėl Covid-19 lygis Švedijoje kelia nerimą, ir labai svarbu, kad mes stebėtume situaciją, drįstume žvelgti kritiškai ir svarstyti, kaip mums apriboti infekcijos plitimą medicinos įstaigose, tarp pagyvenusių žmonių ir visuomenėje apskritai, - pareiškė šeštadienį žurnalistams Upsalos akademinės ligoninės užkrečiamųjų ligų gydytojas Erikas Salaneckas. – Mirštamumas Švedijoje kur kas didesnis negu kaimyninėse šalyse. Mes turime įvertinti savo strategiją, kuri skiriasi nuo kitų: ar tai tik dėl jos, ar ne? Mes turime aptarti, ar teisingai elgiamės“.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 3,2 milijono, mirė daugiau kaip 230 tūkstančių infekuotųjų.