Trečiadienį pradėtą paieškų ir gelbėjimo misiją dabar oficialiai pakeitė kūnų paieškos operacija, sakoma Kanados gynybos ministerijos pranešime.

Iki šiol buvo rasti ir atpažinti sraigtasparnio „Sikorsky CH-148 Cyclone“ įgulos narės, leitenantės Abbigail Cowbrough, palaikai.

„Penki kiti orlaivio įgulos nariai dabar oficialiai laikomi dingusiais ir, kaip manoma, žuvusiais“, – sakoma pranešime.

„Paieškos metu buvo rasta kitų asmenų palaikų, tačiau šiuo metu jų neįmanoma atpažinti“, – priduriama pareiškime.

Avarija įvyko trečiadienį, sraigtasparniui grįžtant į Jonijos jūroje plaukiojančią Kanados fregatą „HMCS Fredericton“.

Paieškų ir gelbėjimo misijoje, prie kurios prisidėjo Graikija, Italija, Turkija ir JAV, dalyvavo NATO laivai ir orlaiviai.

„NATO sąjungininkės toliau tęs [žuvusiųjų] paieškos operaciją įvykio vietoje, o „HMCS Fredericton“ išplaukė į uostą Italijoje“, – pranešė Kanados ministerija ir pridūrė, kad karinių pajėgų laivas Italiją pasieks šeštadienį.

Gynybos ministras Harjitas Sajjanas pranešė, kad buvo rasti sraigtasparnio įgulos narių pokalbių bei skrydžio duomenų įrašymo įrenginiai; jie bus tiriami ir analizuojami Kanadoje.

Avarijos priežastis kol kas „nežinoma“.

Kanados fregata ir karinis kovos povandeniniais laivais sraigtasparnis nuo sausio 20 dienos buvo dislokuoti vykdant NATO operaciją „Reassurance“, kurios tikslas – atgrasyti Rusiją nuo ketinimų užimti naujas teritorijas po to, kai Maskva 2014 metais aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį.