Skeletone svarbu ne tik fizinė jėga, bet ir nepaprasta koordinacija bei drąsa, nes čiuožiant galva pirmyn ant ledo rogučių apie 130 km/val. greičiu mažiausia klaida gali brangiai kainuoti.

Kylanti Rusijos sporto žvaigždė pasakojo, kad pakabinusi puantus ant vinies iš pradžių labai nedrąsiai jautėsi ant ledo.

„Krasnojarske buvo takelis su trim dideliais posūkiais. Važiavau 15 km/val. greičiu ir meldžiausi, kad pasiekčiau finišą nesusižeidusi. Galiausiai prie to pripratau ir daugiau baimės treniruotėse nebejaučiu“, – pasakojo J. Kanakina.

2011 metais tarptautinėse varžybose deviutavusi mergina po 4 metų jau prasibrovė į Rusijos rinktinę. 2017 metais ji laimėjo auksą jaunių pasaulio čempionate, o metais po to tapo planetos vicečempione.

2019-2020 metų sezone ji pirmą kartą varžėsi suaugusiųjų grupėje, tačiau rezultatais nebuvo patenkinta.

Daug geriau sportininkei sekasi socialiniuose tinkluose, kur jos populiarumas auga tarsi ant mielių. Treniruotą kūną parodyti gerbėjams nevengianti Julija teigė, kad jai patinka dalintis gražiomis fotografijomis.

„Man patinka moters kūno grožis. Taip pat ir vyrų. Jei nuotrauka nėra vulgari, kodėl gi ja nepasidalinus? Aš esu patenkinta savo kūnu. Man patinka fotografuotis. Aš taip pat mėgaujuosi, žiūrėdama kitų merginų gražias nuotraukas“, – sakė J. Kanakina.

Kaip ji reaguoja, žiniasklaidoje vadinama „pačia seksualiausia skeletono atstove“ arba „pačia gražiausia sportininke“?

„Anksčiau mane tai nuvildavo. Kartą arba du – nieko, bet kai tokie pavadinimai tapo dažni, pradėjau galvoti, kodėl jie nerašo, kad mano startas greitas arba, kad aš užėmiau prizinę vietą? Vėliau numojau į tai ranka. Nustojau reaguoti net į neteisingą informaciją – kartais skaitau ir suprantu, kad tai ne apie mane rašo, su kažkuo sumaišė“, – sakė ji leidiniui rsport.ria.ru.

Daugiau nei 57 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“ turinti J. Kanakina teigė, kad skeletone galima ilgai varžytis, jei tik leidžia organizmas.

„Tačiau man atrodo, kad tai – ne mano istorija. Galvoju, kad taip ilgai nesivaržysiu. Turiu didelių planų ateičiai. Nors kai su trenere pradedame diskutuoti apie tai, kad anksčiau ar vėliau teks baigti karjerą, akyse tvenkiasi ašaros. Galvoje tai kol kas netelpa, tačiau vis tiek manau, kad viską baigsiu iki 30 metų. Žinoma, noriu šeimos ir vaikų“, – dalijosi mintimis Julija.

Kol kas Rusijos skeletono žvaigždutė, kaip ir visas pasaulis, dėl karantino leidžia dienas nuosavame name, Novosibirske.

„Dabar turėjo būti atostogos, aš su savo vaikinu planavome išvykti į užsienį, bet nutiko taip, kad dabar net anksčiau pradėjau treniruotes. Dėl jų įsirengiau atskirą kambarį, kad nereikėtų niekur važinėti. Čia tokios panikos dėl pandemijos nėra. Žinoma, žmonių gatvėse mažiau, registruojama mažiau ir koronaviruso atvejų nei Maskvoje ar Sankt Peterburge“.

Gegužės 1-osios duomenimis bendras epidemijos aukų skaičius Rusijoje išaugo iki 1 169.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)