Švelninant karantino sąlygas, atrodo, jog lietuviai nebesibaimindami pradeda judėti ir šalies viduje. Į Delfi redakciją parašiusi skaitytoja neslėpė nuostabos, kad išvažiuojant iš Vilniaus link Kauno automobilių eismas ypač intensyvus, o priartėjus prie Vievio susiformavo ir spūstis. Tiesa, pastaroji susiformavo ir dėl greitkelio taisymo darbų, vis dėlto skaitytoja komentavo: „Nors eismas neribojamas, bet visgi – karantinas.”

Delfi primena, kad Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė dar ketvirtadienį pranešė, jog artėjantį ilgąjį savaitgalį Lietuvoje budės daugiau policijos ir kitų tarnybų pareigūnų, jie kontroliuos, kaip žmonės laikosi karantino režimo. Pasak ministrės, gatvėse bus galima pastebėti 40 proc. daugiau pareigūnų nei įprastai Ji akcentavo, kad pagrindinis dėmesys bus skiriamas žmonių elgesiui kurortuose ir kapinėse, šių vietų prieigose. Kapinėse laukiama didesnio srauto sekmadienį, nes tądien bus švenčiama Motinos diena.

Pareigūnai patruliuos magistraliniuose keliuose. R. Tamašunienės teigimu, didelis dėmesys bus skirtas įvažiavimams į kurortines vietoves.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla per Vyriausybėje surengtą spaudos konferenciją informavo, kad policija turės teisę tikrinti transporto priemones, asmenis, ar jie nepažeidžia nustatytos tvarkos. „Mes kontroliuosime bendrus įpareigojimus – ar asmenys tinkamai laikosi izoliacijos reikalavimų, ar turi ir dėvi viešosiose vietose kaukes“, – sakė R. Požėla.

Nors pamažu įsigalioja nauji karantino švelninimo etapai, tačiau karantinas vis dar nėra atšauktas, todėl, kaip Delfi tikino Lietuvos policijos Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, baudos už karantino pažeidimus vis dar galioja tokios pačios, o ir atsipalaiduoti dar nevertėtų.

„Baudos nesikeičia, nuo 500 iki 1500 Eur fiziniams asmenims, nuo 1500 iki 6000 Eur juridiniams asmenims. Pirmą kartą baudžiamam asmeniui yra skiriama pusė minimalios baudos – 250 Eur. Jeigu per 15 dienų pusė minimalios baudos nesumokama, byla nagrinėjama iš esmės ir asmeniui gresia dvigubai didesnė atsakomybė“, – sakė jis.

Taip pat patikslino, kad automobilyje dėvėti apsauginę kaukę nėra būtina, nes to nenumato teisės aktai. transporto priemone gali važiuoti daugiau nei du asmenys, ir nebūtinai šeimos nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)