Kaip pranešama, finansavimą startuolio įkūrėjai skirs bendruomenės auginimui – sudarant galimybes užsidirbti skatins paslaugų teikėjų veiklą, augindami naudotojų auditoriją vykdys plėtrą didžiuosiuose Lietuvos miestuose, Baltijos regione ir pietryčių Europos šalyse.

Platus paslaugų pasirinkimas

„Rūpintis buities reikalais – laiko ir pastangų reikalaujantis užsiėmimas. Dar sunkiau rasti gerą meistrą ar buities paslaugos teikėją, ypač tada, kai paslaugų reikia skubiai. Sprendžiame šią bendruomenei aktualią problemą – profesionalų teikiamas paslaugas nuo šiol galima užsakyti greitai, už jas atsiskaityti saugiai ir patogiai viską atliekant per mobiliąją programėlę. Be to, paslaugų teikėjams mūsų sukurta platforma yra patogi užsakymams valdyti ir bendrauti su klientu“, – pasakoja „Discontract“ direktorius ir vienas įkūrėjų Gediminas Jankus.

Mobiliosios programėlės naudotojai gali rinktis iš valymo, dezinfekavimo, remonto, elektros ir santechnikos darbų, kitų būsto priežiūros bei pagalbos buityje paslaugų.

Šiuo metu tik Vilniuje veikianti mobilioji programėlė randa paslaugų teikėjus pagal vietovę, teikiamas paslaugas ir klientų įvertinimus, perduoda užsakymus teikėjams, automatizuotai tvarko atsiskaitymus ir sąskaitas. Visi platformoje registruoti paslaugų teikėjai pereina kruopštų registracijos ir asmenybės patikros procesą.

Pritraukė skirtingų sričių investuotojus

Pandemijos metu „Discontract“ pasirašė investicijų sutartį su „Koinvesticiniu fondu“, kuris investuoja kartu su verslo angelais.

„Simboliška, kad programėlė, suvedanti namų priežiūros specialistus su gyventojais, startuoja būtent šiuo metu, kai po ilgo buvimo namuose atsiranda poreikis kažką sutaisyti, sutvarkyti, dezinfekuoti ar persikraustyti. Manau, kad žmonėms pamažu grįžtant prie įprasto gyvenimo ritmo, ši mobilioji programėlė ilguoju laikotarpiu vis dažniau taps susitikimo tašku paslaugų teikėjams ir jų ieškantiems vartotojams Lietuvoje ir užsienyje“, – sako Viktorija Vaitkevičienė, „Koinvesticinio fondo“ direktorė.

Į „Discontract“ taip pat investavo privatūs investuotojai Benediktas Gylys, Gvidas Drobužas, Egidijus Gaidamavičius ir Gintautas Lukauskas. Anot G. Jankaus, pritraukiant investuotojus jo įkūrėjai tikslingai ieškojo žmonių iš skirtingų verslo sričių, turinčių įvairių kompetencijų ir patirties.

Poreikis kilo vadovaujant „Vaidilos teatrui“

Anot „Discontract“ įkūrėjų, idėja sukurti mobiliąją programėlę, į vieną vietą suburiančią klientus ir paslaugų teikėjus, gimė dar 2018-ųjų vasarą. Tuo metu sostinės „Vaidilos teatrui“ vadovavęs G. Jankus susidurdavo su didžiuliu priežiūros darbų poreikiu – patikimų meistrų ar pagalbininkų paslaugų prireikdavo net kelis kartus per savaitę, dažnai ir labai skubiai, o tuo užsiimančios specializuotos įmonės ne tik neužtikrindavo paslaugų greičio, bet ir kainuodavo brangiai.

Discontract komanda

Startuolio „Discontract“ vystymo darbai prasidėjo 2019 m. pradžioje, kai du skirtingas kompetencijas turintys partneriai pradėjo savo veiklą: G. Jankus, šiuo metu vadovaujantis platformą sukūrusiam startuoliui, tapo atsakingu už verslo vystymą ir rinkodarą, Laurynas Antanavičus, sertifikuotas projektų valdymo profesionalas iki tol valdęs didelio masto IT projektus, – už finansus ir pagrindines verslo funkcijas.

Netrukus prie startuolio prisijungė ir trečiasis partneris – Tautvilas Mečinskas, turintis daugiau nei dešimties metų patirtį vystant IT projektus Lietuvos ir užsienio kompanijose, atsakingas už technologijas ir jų plėtojimą ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)