„Volkswagen“ grupė, kuriai priklauso tokie prekiniai ženklai, kaip „Škoda“, „Audi“, „Bentley“, „Porsche“ ir „Seat“, šią savaitę gamybą ketina atnaujinti ir kitose savo gamyklose, įsikūrusiose Portugalijoje, Ispanijoje, Rusijoje, Pietų Afrikoje, Čekijoje ir Pietų Amerikoje.

Pirmadienį automobilius, įskaitant žymiuosius „Golf“, Volfsburge vėl pradėjo surinkinėti apie 8 tūkst. bendrovės darbuotojų. „Volkswagen“ teigė, kad šią savaitę bus pagaminta 1,4 tūkst. automobilių, o per ateinančias dvi savaites – 6 tūkst. automobilių.

Gamybos pajėgumai Volfsburgo gamykloje iš pradžių sieks apie 10-15 proc., o kitą savaitę pasieks prieškrizinį 40 proc. lygį, agentūrai „Reuters“ sakė už gamybą atsakingas „Volkswagen“ grupės valdybos narys Andreasas Tostmannas.

„Didžiausios Europos gamyklos atidarymas po keleto savaičių pertraukos yra svarbus simbolis mūsų darbuotojams, prekybininkams, tiekėjams, Vokietijos ekonomikai ir Europai“, – teigė A. Tostmannas.

„Volkswagen“ pertvarkė gamyklos veiklą taip, kad atsirastų laiko imtis higienos priemonių. Darbuotojams nurodyta matuoti savo temperatūrą ir į darbo rūbus persirengti namuose, kad būtų galima išvengti būriavimosi gamyklos persirengimo patalpose.

Ant gamyklos grindų prilipdyta žymių, padėsiančių darbuotojams laikytis saugaus 1,5 metro atstumo taisyklės. Personalui taip pat paskirta papildomo laiko dezinfekuoti įrankius ir paviršius, teigė „Volkswagen“.

Bendrovė ankstyvą balandį atnaujino komponentų gamybą Vokietijos miestuose Braunšveige, Kaselyje, Zalcgiteryje ir Hanoveryje. Slovakijos sostinėje Bratislavoje ir Vokietijos Cvikau mieste automobilių gamyba buvo atnaujinta balandžio 20 dieną, o Chemnico mieste – balandžio 23 dieną.

Gegužės 2 dieną bendrovė ketina atnaujinti gamybą JAV Tenesio valstijos Čatanugos miesto gamykloje.

„Volkswagen“ teigė, kad praėjusią savaitę Vokietijoje buvo atidaryta apie 70 proc. bendrovės automobilių prekybos vietų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)