Nors dėlionės surinkimą dažnas „nurašydavo“ praeičiai (juk dabar veikiau žaidžiame kompiuterinius žaidimus) ar vaikams, tačiau įsisiūbavus karantinui ne vieno „Instagram“ paskyroje pasirodė dėliojamos ar jau surinktos dėlionės nuotraukos.

Nemanykite, kad dėlionės rinkimas padeda tik „prastumti“ laiką. Šis užsiėmimas atneša kur kas daugiau naudos:

– Gerina trumpalaikę atmintį, padeda sutelkti dėmesį, greitina mąstymo procesus;
– Pakelia nuotaiką. Renkant dėlionę padidėja dopamino gamyba, tad jaučiamės laimingesni bei numalšiname stresą, o ką jau kalbėti apie surinktos dėlionės sukeltą pergalės malonumą;
– Tampame produktyvesni.

Billas ir Melinda Gates'ai

Ar žinojote, kad dėliones itin pamėgęs ir Billas Gates'as su žmona Melinda Gates? Kartą viename savo pranešimų M. Gates pasakojo, kaip santykių su būsimu vyru pradžioje, jie stengėsi pažinti vienas kitą įvairiausiais būdais, tad kartą ji namo parnešė 12 tūkst. detalių dėlionę.

Anot moters, jos namuose buvo įprasta dėliones palikti ant valgomojo stalo ir kas kurį laiką padėlioti. Taip dėlionė buvo surenkama maždaug per du mėnesius.

Tuo tarpu dėlionės su užsidegimu ėmęsis B. Gates'as palikti porai mėnesių jos nė neplanavo. Moteris juokėsi, jog po kelių valandų, kai ji jau jautėsi išsekusi – B. Gates'as vis dar norėjo dėlioti. Vis dėlto, tokio didumo dėlionės vienu prisėdimu sudėlioti tiesiog neįmanoma. Tad pora prie jos grįžo po savaitgalio išvykos, kur Melinda išsinarino petį.

„Grįžę vis tiek sėdome dėlioti toliau“, – juokėsi M. Gates ir pasakojo vėliau pirkusi 600 detalių dėliones, kurias galima surinkti per kartą. Moteris pasakojo tąkart supratusi, kad jos vyrui svarbu pabaigti pradėtą darbą bet kokia kaina, o dėlionės rinkimas – smagus ir naudingas užsiėmimas, kuriuo jie mėgaujasi iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)