Jemene iki šios dienos oficialiai buvo patvirtintas vos vienas koronaviruso infekcijos atvejis, apie kurį šalis pranešė pirmoje balandžio pusėje. Tačiau ekspertai mano, kad užsikrėtusiųjų skaičius šalyje gali būti daug didesnis, atsižvelgiant į viruso perdavimo būdus kitose šalyse ir į faktą, kad nuo tada, kai Jemenas pranešė apie pirmąjį patvirtintą infekcijos atvejį, praėjo jau 17 dienų.

Penki nauji koronaviruso atvejai patvirtinti pietiniame Adeno mieste – laikinojoje tarptautiniu mastu pripažintos vyriausybės sostinėje.

Sveikatos ir pagalbos organizacijos jau anksčiau įspėjo, kad koronaviruso pandemijos padariniai karo draskomoje šalyje gali būti skaudūs.

Jemene nuo 2014 metų pabaigos vyksta kruvinas konfliktas. Saudo Arabijos vadovaujama koalicija 2015 metų kovą įsikišo į karą Jemene ir iki šiol remia Jemeno vyriausybę, kovojančią su husių sukilėliais.

Per pastaruosius penkerius karo metus žuvo dešimtys tūkstančių Jemeno civilių, ir, anot Jungtinių Tautų (JT), karas Jemene sukėlė didžiausią humanitarinę krizę pasaulyje, didžiulį badą. Didžiajai daliai populiacijos yra reikalinga humanitarinė pagalba.