Nepražiopsokite progos pasitikrinti žinias – rytoj, balandžio 30 d. – visi užsiregistravę „Atliekų kultūros“ egzamine, jį laikyti galės nuo 9:30 iki 16:30. Jo trukmė – 45 minutės. Tie, kurie užsiregistruoti nespėjo, tai padaryti gali iki pat egzamino pabaigos. Žinių patikrinime gali dalyvauti visi norintys – ir moksleiviai, ir studentai, ir jų mokytojai, ir tėvai, ir seneliai.

„Dėl karantino daugelis mūsų leidžia laiką namuose, tad tikimės, kad pasiruošimas egzaminui tapo prasmingu laiko praleidimu. Dabar laikas pasitikrinti, ką išmokome ir žinome. Tikimės, kad šis egzaminas bus prasminga pramoga gyventojams ir įdomi veikla ugdymo įstaigų darbuotojams bei moksleiviams“, – sako projekto „Atliekų kultūros“ egzaminas iniciavusios įmonės Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) direktorius Tomas Vaitkevičius.

Šiuo metu egzaminui jau spėjo užsiregistruoti gyventojai iš 55 skirtingų savivaldybių, žinių patikrinime dalyvaus mokiniai ir mokytojai net iš 220 ugdymo įstaigų.

„Egzamine pasiūlėme dalyvauti ne tik Vilniaus regiono, bet ir visos Lietuvos gyventojams ir tai pasiteisino. Egzaminui aktyviai registravosi žmonės ir iš kitų savivaldybių. Džiaugiamės, kad egzamino idėją aktyviai parėmė nemažas ratas Lietuvos savivaldybių, įsteigusių prizus sėkmingai egzamine dalyvavusiems jų gyventojams“, – kviesdamas aktyviai dalyvauti egzamine sakė „VAATC“ vadovas.

Egzaminui klausimus specialiai ruošė jo iniciatorių – VAATC – darbuotojai. Organizatoriai atskleidžia, kad klausimai apims teisingo vartojimo, rūšiavimo, atliekų surinkimo sistemos ir kitus klausimus. Pasibaigus egzaminui, visi dalyviai sužinos teisingus atsakymus bei jų paaiškinimus.

Į juos atsakyti sunku nebus, jei iš „Atliekų kultūros“ rubrikos, laidų, socialinių paskyrų mokėtės, kaip veikia atliekų tvarkymo sistema, kaip reikia rūšiuoti ir panašiai. Be to, padėti gali ir informacija, pateikiama žinių patikrinimo internetinėje svetainėje – „Atliekų kultūros“ žinyno bloke. Jis buvo pildomas kelias savaites iš eilės, norint padėti egzamino dalyviams geriau pasiruošti.

Mažiausi egzamino dalyviai – pradinių (1–4) klasių moksleiviams bus pateikiama 15 uždarų testo klausimų, vyresniems dalyviams – 30 uždarų testo klausimų. Už kiekvieną teisingą atsakymą bus skiriamas 1 taškas.

Jaunesnieji dalyviai – pradinių klasių moksleiviai, teisingai atsakę ne mažiau kaip į 6 klausimus gaus „Pažengusiojo“ diplomą, atsakę į 9 ir daugiau – „Žinovo“, o atsakę į daugiau nei 11 – „Eksperto“ diplomą.
Vyresniam dalyviui teisingai atsakiusiam į 15 klausimų ir daugiau, bus įteiktas „Pažengusiojo“ diplomas, o teisingai atsakiusiam į ne mažiau kaip 20 – „Žinovo“. Kiekvienas, kuris teisingai atsakys į daugiau nei 24 klausimus, bus apdovanotas „Eksperto“ diplomu. Diplomai – virtualūs, juos bus galima atsispausdinti.

Egzaminą spręsti galite čia.

Užsakymo nr.: PT_84166155