WTI tipo naftos kaina vakar smuko 24,56 proc., šįryt 8 val. Lietuvos laiku dar 13,22 proc. (iki 11,09 JAV dolerio už barelį). Iš kai kurių mažesnių OPEC narių pasigirdo vieši raginimai JAV ir Norvegijai prisijungti prie gavybos ribojimo susitarimo, užuot pasyviai stebėjus situaciją rinkoje iš šalies. Akcijų biržose vakar, nepaisant naftos kainų nuosmukio, indeksai žaliavo – Europos „Stoxx Europe 600“ pakilo 1,77 proc., JAV „S&P 500“ ir „Dow Jones“ atitinkamai 1,47 ir 1,51 procento. JAV indeksai yra pakilę į pusantro mėn. aukštumas.

Investuotojus nudžiugino netikėtai geri „Deutsche Bank“ (+12,44 proc.) rezultatai ir vis intensyvesni svarstymai atšaukti daugelį dėl COVID-19 įvestų apribojimų. Viruso aukų skaičiaus augimas sulėtėjo Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Europos Komisija šiandien turėtų paskelbti apie mažinamus kapitalo pakankamumo reikalavimus bankams. Taip siekiama paskatinti verslo finansavimą ir sušvelninti pandemijos pasekmes ekonomikai. Tarp šią savaitę finansinius rezultatus skelbsiančių bendrovių – „Amazon“, „Barclays“ ir „Samsung Electronics“.

Savaitė Baltijos šalių biržose prasidėjo kilimu (OMXV +0,65 proc., OMXT +0,35 proc., OMXR +0,26 procento). Šiaulių banko ir „Tallinna Vesi“ akcijų perleista po daugiau, negu 200 tūkst. eurų, kainos pakilo atitinkamai 1,26 ir 1,57 procento. „Nordecon“ pranešė apie su Estijos kelių administracija pasirašytą sutartį dėl 20,6 mln. eurų vertės statybų projekto įgyvendinimo. Bendrovės akcijų kaina pakilo 3,19 proc. (iki 0,97 euro už akciją). Šiandien pirmojo ketvirčio rezultatus turėtų skelbti „Apranga“ ir „Novaturas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)