„Vyriausybė svarstys klausimą, kaip atstatyti skrydžius Vilniaus oro uoste, bet tai tikrai – kol kas ne šiame etape. (…) Sunku spėlioti (tikslią datą - „Delfi“), bet mes galėtume orientuotis apie pirmuosius žingsnius maždaug apie gegužės 10-15 dieną“, - sakė S. Skvernelis.

Pasak Vyriausybės vadovo, tikrai nebus daug krypčių, ir tai tikrai nebus kryptys iš tų šalių, kurios arba netaiko karantino režimo, arba ten, kur yra masinio paplitimo židiniai.

Kol kas Lenkija planuoja tęsti sienų kontrolę iki birželio

Paklaustas apie tai, kada galėtų būti panaikinta sienos su Lenkija kontrolė, S. Skvernelis sakė, kad šios savaitės pabaigoje arba kitos savaitės pradžioje planuoja pasikalbėti su savo kolega iš šios šalies Mateuszu Morawieckiu.

„ Tada betarpiškai pakalbėsime. Kiek žinau intencijas - tai dėl Lenkijos sienų, kol kas jie planuoja tęsti iki birželio mėnesio“, - sakė S. Skvernelis.

Neaišku, ar karantinas bus tęsiamas po gegužės 11 dienos

Delfi primena, kad karantinas Lietuvoje buvo įvestas kovo 14 dieną, įsigaliojo – kovo 16–ąją. Šiuo metu karantinas yra pratęstas iki gegužės 11 dienos.

Vyriausybės vadovas kol kas negalėjo atsakyti, ar karantinas bus toliau tęsiamas po gegužės 11 dienos. Jis neatmetė, kad galima tokia situacija, kad karantinas nebūtų tęsiamas, bet dalis ribojimų liktų galioti.

„Turime suvokti, kad su tam tikromis apsaugos sąlygomis turėsime pakankamai ilgai gyventi“, - sakė S. Skvernelis.