„Dabar jaučiuosi kur kas geriau – pagaliau esu namuose, savo erdvėje, o blogiausią jau perėjau. Maniau, kad būsiu pavargusi ir bus labai sunku, bet yra lengviau, nei tikėjausi. Paskutinę nėštumo savaitę naktį atsibusdavau labai dažnai – manau, tai buvo lyg pasiruošimas motinystei. O dabar jaučiuosi gana energinga, nors kol kas visiškai nevartoju kofeino“, – šypteli Ilka.

Ilka sako, kad pastarosios naktys jų namuose buvo pakankamai ramios – moteris mano, kad dukrelės organizmas priprato prie režimo.

„Dabar naktį keliuosi maždaug kas tris valandas, pamaitinu vaiką ir ji vėl užmiega. Tai visai nesudėtinga man, – teigia moteris. – Pirmas naktis teko būdrauti, dabar jau gerokai lengviau, namuose būnant viskas paprasčiau.“


Mitybos ir sporto specialistės gyvenimo karantinas nesutrikdė. Žinoma moteris sako, kad į lauką kartu su dukrele dar neišeina, o vos kažko prireikus užsisako internetu.

„Oras labai keičiasi, o mergaitė kol kas dar silpna – jai vos savaitė. O aš jau išeinu pusvalandžiui į lauką, tuo metu dukrytę prižiūri vyras. Grįžusi iš ligoninės į namus supratau, kad neturiu kai kurių reikalingų daiktų, bet be problemų juos užsisakiau internetu. Tačiau karantinas mano gyvenimo tikrai nepakeitė – manau, kad jei dabar jis ir būtų atšauktas, ritmas ir režimas mūsų namuose nė kiek nepakistų, taip pat kol kas nebūtų ir išėjimų į viešas vietas“, – pasakoja Delfi pašnekovė.

Paklausta apie tai, kada žada grįžti prie senųjų mitybos ir sporto įpročių, Ilka nenustebino – moteris visą nėštumo laikotarpį laikėsi jai įprasto režimo, dabar kurį laiką negalės tik aktyviau sportuoti.

„Aš jau dabar laikausi to režimo, žinoma, kai kurie principai yra ženkliai pasikeitę. Pavyzdžiui, likus savaitei iki gimdymo jutau milžinišką alkio pojūtį. Dabar jis dingo. Apie tai, ar gerai maitinuosi, sprendžiu ir iš dukrelės savijautos, stebiu, ar nėra pabėrimų ant odos. Kol kas viskas labai gerai. Tiesa, anksčiau rinkdavausi liesesnę varškę, liesesnius mėsos produktus, o dabar valgau riebesnį maistą“, – sako Ilka.


Tačiau aktyviai sportuoti moteris kol kas sako negalinti – ne tik dėl to, kad po gimdymo tepraėjo savaitė.

„Mano gimdymas buvo kiek komplikuotas – atliktas Cezario pjūvis, o po šios operacijos rekomenduojama apriboti fizinį aktyvumą 6-8 savaites. Tačiau manau, kad aš jėgas atgausiu greičiau, – pozityviai į situaciją žiūri Ilka. – jau dabar po pusvalandį kasdien vaikštau lauke, bet vis dar jaučiu skausmus, todėl savęs pernelyg nespaudžiu.“


Sporto trenerio Andriaus Pauliukevičiaus žmona patvirtina, jog į ligoninę karantino metu vyrai nėra įleidžiami, todėl jiems teko derintis prie naujų taisyklių.

„Vyras mane palydėjo iki durų ir viskas. Vėliau viskas vyko per ekraną, – juokiasi Ilka. – Visaip bandžiau pasukti kompiuterio ekraną, kad jis galėtų susipažinti su mūsų dukrele, Andrius buvo labai laimingas. Tačiau kai pirmą kartą vaiką išvydo gyvai, sureagavo išties jautriai – akyse pasirodė ašaros.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)