„Vieni grožio specialistai, kurie dirba nedidelėse patalpose, bando susitaikyti su naujomis taisyklėmis ir reikalavimais. Dideli grožio salonai, kurie turi daug darbuotojų, jie kol kas pilnai dirbti negali. Vis vien atsirado naujos taisyklės, riboja darbus, palyginti, kaip kad buvo dirbama prieš karantiną. Dabar jie bando dėliotis, kad vieni kitiems nemaišytų, kad išlaikytų normas. Aišku, salonai dirba nepilnu pajėgumu, kadangi atidaryta tik kirpėjų ir manikiūro paslaugos. Paslaugų paketas yra tik dalinis“, – Eltai sakė J. Mačiulienė.

Vis dėlto, J. Mačiulienės teigimu, ne visi grožio specialistai nuo pirmadienio grįžta į darbus.

„Norisi viską susitvarkyti, susidėlioti, susižiūrėti visus reikalavimus. Suprantama, kad klientai pasiilgę, bet norisi aiškumo šitame darbe“, – teigė asociacijos prezidentė, pridurdama, kad laiko, skirto pasiruošti veiklos atnaujinimui, buvo mažai.

„Laiko išties nedaug. Tas vertimasis per galvą ir skubotas priemonių pirkimas mūsų laiką suvalgė. Visgi norime turėti tai, ko reikalauja higienos centrai, nes yra labai daug naujovių. Pavyzdžiui, prieš ir po kiekvieno kliento dezinfekuoti paviršius, grindis, vėdinti patalpas. Tai irgi atims daug laiko sąnaudų. Šiek tiek darbai sustos, sulėtės mūsų tempas“, – sakė ji.

Nuo pirmadienio duris klientams atidaro kirpyklos ir nagų priežiūros salonai, bet tik ribojant klientų srautus. Vienam klientui turės būti užtikrintas ne mažesnis kaip 10 kv. m. plotas arba vienu metu paslaugos galės būti teikiamos tik vienam žmogui bei užtikrinamos nustatytos higienos sąlygos.
Kirpyklose leidžiama kirpti plaukus, juos dažyti, šukuoti. Nagų salonuose galima atlikti manikiūro, gelinio lakavimo paslaugas. Barzdų salonuose leidžiama kirpti barzdas. Tiesa, jų skusti kol kas nebus galima.

Naudotis soliariumais nebus galima, taip pat nebus leidžiamos procedūros, kurios atliekamos lazeriais, t. y. plaukelių šalinimas, odos lyginimas, injekcijos ir kitos lazeriais atliekamos grožio procedūros, kai liečiamasi prie odos.

Lietuvoje karantinas įvestas nuo kovo 16 dienos. Šiuo metu jis pratęstas iki gegužės 11 dienos vidurnakčio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)