Tai – iš operatyvinio štabo gauta informacija. Šis skaičius yra 163 mažesnis, nei užfiksuotas diena anksčiau.

Nuo epidemijos pradžios Rusijoje iš viso užregistruoti 87 147 COVID-19 susirgę asmenys. Kaip rodo ši statistika, Rusija jau aplenkė Kiniją.

Pastarojoje, remiantis oficialiais duomenimis, buvo užregistruota 83 912 susirgimo COVID-19 atvejų.

„Rusijoje užregistruoti 87 147 koronavirusinės infekcijos atvejai 85-iuose regionuose. Pastarąją parą iš ligoninių išrašyti 579 pasveikę žmonės, per visą laikotarpį – 7 346. Per parą mirė 50 pacientų, kuriems buvo diagnozuotas koronavirusas. Iš viso Rusijoje jau mirė 794 žmonės“, - sakoma štabo pranešime.

Pažymima, kad 2 693 pastarąją parą išaiškintiems infekuotiesiems nepasireiškė jokie ligos simptomai.

Maskvoje pastarąją parą nustatytas 2 871 naujas užsikrėtimo atvejis. Iš viso Rusijos sostinėje koronavirusas jau diagnozuotas 45 351 žmogui.

Pagal patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių Rusija pakilo į 9-ąją vietą pasaulyje.

Nors didžioji dalis Rusijoje užregistruotų koronaviruso atvejų – Maskvoje, apie susirgimus COVID-19 pranešama iš visų 85 šalies regionų. Taip pat nurodoma, kad virusas plinta už sostinės ribų. Kovo 30 d. visiems 12 mln. Maskvos gyventojų buvo nurodyta likti namuose, į lauką išeinant tik išimtiniais atvejais.


Maskvos mero pavaduotoja Anastasja Rakova įspėjo, kad miesto laukia keletas sunkių savaičių.

„Sergamumo piko turėtume sulaukti po poros arba trijų savaičių“, – sakė ji penktadienį socialiniais tinklais išplatintame vaizdo įraše.

Atsižvelgiant į izoliacijos taisykles, kurių maskviškiai privalės laikytis ne trumpiau kaip iki gegužės 1 d., išeiti iš namų galima tiktai tada, jei būtina vykti į darbą, pavedžioti šunį, išmesti šiukšles arba apsilankyti artimiausioje parduotuvėje.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius viršijo 2,9 milijono, mirė daugiau kaip 204 tūkstančiai infekuotųjų.

Rusijos kariuomenė pranešė apie beveik 900 užsikrėtimo koronavirusu atvejų

Rusijoje naujuoju koronavirusu iš viso užsikrėtė 874 kariai, sekmadienį informavo Gynybos ministerija Maskvoje.

Pasak institucijos, beveik pusė jų (379 žmonės) izoliuojasi namuose, o likusieji gydomi įvairiose medicinos įstaigose. Keturi kariškiai yra sunkios būklės, o vienas iš jų prijungtas prie plaučių ventiliavimo aparato.

Rusija lig šiol pranešė apie 80 949 patvirtintus užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejus ir 747 mirties atvejus. Didžiojoje daugumoje šalies regionų nuo kovo pabaigos galioja karantinas, o veikti leidžiama tik būtiniausioms įmonėms – maisto prekių parduotuvėms, vaistinėms, bankams; žmonėms liepta likti namuose.

Anksčiau šį mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl intensyvėjančio protrūkio neribotam laikui atidėjo tradiciškai gegužės 9 dieną rengiamą karinį paradą, skirtą paminėti nacistinės Vokietijos sutriuškinimą Antrajame pasauliniame kare 1945 metais.

Kariniai vienetai jau buvo pasirengę paradui: vaizdo įrašuose iš repeticijų matyti, kaip šimtai kariškių mokosi Maskvos apylinkėse, nesilaikydami socialinio atstumo. Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas paaiškino, jog kariuomenėje galioja atskiri izoliacijos ir atstumo protokolai, suteikiantys kariams daugiau laisvės.