Balandžio pradžioje Rusijos vyriausybė iki birželio pabaigos nustatė tam tikrų grūdų eksporto kvotas, tačiau jos buvo „visiškai išnaudotos“ iki sekmadienio, nurodė ministerija.

„Po to, kai pagal kvotą deklaruoti visi grūdai buvo eksportuoti, kviečių, kviečių ir rugių mišinio, rugių, miežių ir kukurūzų eksportas į Eurazijos ekonominei sąjungai nepriklausančias šalis stabdomas iki 2020 metų liepos 1 d.“, – nurodoma pranešime.

Eurazijos ekonominei sąjungai priklauso Armėnija, Baltarusija, Kazachstanas, Kirgizija ir Rusija.

Tarptautinės organizacijos, kaip Pasaulio prekybos organizacija ir Pasaulio sveikatos organizacija, yra perspėjusi šalis neįvesti eksporto apribojimų, kurie galėtų sutrikdyti pasaulinę maisto produktų tiekimo grandinę, nes koronaviruso pandemija sukėlė rimtų ekonominių problemų.

Maskva sako, kad ankstesnės kvotos buvo įvestos siekiant užtikrinti nacionalinės rinkos stabilumą. Sekmadienį išplatintame pareiškime koronaviruso krizė minima nebuvo.

2018-2019 žemės ūkio metais Rusija eksportavo daugiau nei 35 mln. tonų kviečių ir 43,3 mln. tonų visų grūdų, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.