Kimų dinastija Šiaurės Korėją valdo jau septynis dešimtmečius, įprastai dėl valdžios rungiasi vyriškos lyties giminės atstovai. Kim Jong Unas, kuriam, kaip manoma, gali būti 36 metai, nebuvo minėjęs jokio įpėdinio. Jo atžalos kol kas per maži, o likusieji šeimos nariai greičiausiai sulauks nemenko valdančiosios partijos pasipriešinimo.

Tarptautiniai ekspertai ir Šiaurės Korėjos analitikai pateikia kelis galimo Kim Jong Uno įpėdinio variantus:

Kim Jong Uno sesuo Kim Yo Jong

Pusiau diplomatinė atstovė, pusiau asmeninė Kim Jong Uno asistentė – jaunoji Kim Yo Jong pastaruoju metu vis dažniau minima kaip viena artimiausių ir įtakingiausių brolio patarėjų. Balandžio pradžioje ji buvo paskirta Šiaurės Korėjos darbo partijos politinio biuro nare. Tai reiškia, kad šiuo metu ji yra vienintelė Kimų šeimos narė, turinti daugiau ar mažiau realią politinę galią.

Ji tapo pirmąja valdančiosios šeimos nare, apsilankiusia Seule, be to, kartu su Kim Jong Unu dalyvavo visuose jo susitikimuose su Jungtinių Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu ir Kinijos prezidentu Xi Jinping. Kim Yo Song visada stengiasi būti greta brolio ir atlikti net ir pačias žemiškiausias užduotis, pavyzdžiui, padėti užgesinti cigaretę lyderio traukiniui stabtelėjus stotyje Kinijoje. Ar Šiaurės Korėjos patriarchalinis elitas pritars jaunos moters kandidatūrai į aukščiausią šalies postą, parodys laikas.

Kim Jong Uno sūnus

Vyriškos lyties įpėdinis – labiausiai tikėtinas variantas dinastijoje, kurią prieš tai valdė Kim Jong Uno tėvas Kim Jong Ilas, o įkūrė jo senelis Kim Il Sungas. Pietų Korėjos žvalgybos teigimu, 2009 metais Kim Jong Unas vedė buvusią dainininkę Ri So Ju, spėjama, kad pora susilaukė trijų vaikų.

Bėda ta, kad oficialiai apie Kim Jong Uno vaikus dar net nerašė šalies žiniasklaida. Kaip yra skelbęs Pietų Korėjos dienraštis „Dong A-Ilbo“, vyriausiasis sūnus gimė 2010 metais. Ekstravagantiška krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas, pats lankęsis Šiaurės Korėjoje, 2013 metais žiniasklaidai minėjo Kim Jong Uno dukrą Ju Ae. Jeigu būtų nuspręsta, kad Kim Jong Uną pakeis jo vyresnysis sūnus, kol jis nesulauks reikiamo amžiaus, šalį greičiausiai valdys paskirtas regentas.

Kim Jong Uno sūnėnas Kim Han Sol

1995 metais gimęs Kim Han Sol būtų neabejotinai būtų tapęs labai realiu kandidatu į postą, jeigu jo tėvas Kim Jong Namas savo laiku nebūtų kaip reikiant susipykęs su Kim Jong Ilu ir nepasitraukęs į savanorišką tremtį Kinijos azartinių žaidimų centre Makau. Kim Jong Namas buvo vyresnysis Kim Jong Uno netikras brolis ir realiausias konkurentas, mėgęs lankytis lošimų namuose ir kartkartėmis noriai pakritikuodavęs jaunesniojo brolio valdantįjį režimą.

Visos viltys, kad Kim Han Sol sugrįš į Pchenjaną, dužo 2017 metais, kai Kvala Lumpūro oro uoste buvo nužudytas jo tėvas. Prie jo prisiartino dvi moterys ir apnuodijo cheminiu ginklu VX. Vėliau Kinijos policija Pekine sulaikė kelis Šiaurės Korėjos piliečius, kurie įtarti planavę nužudyti ir Kim Han Sol, skelbė Pietų Korėjos dienraštis „Joong Ang Ilbo“. Kur jis yra šiuo metu, nežino niekas.

Kim Jong Uno brolis Kim Jong Chol

Vienintelis likęs gyvas Kim Jong Uno brolis Kim Jong Chol – dar vienas itin menkai tikėtinas variantas, nes jam visada labiau rūpėjo gitaros, o ne politika. Buvęs antras pagal svarbą Šiaurės Korėjos asmuo šalies ambasadoje Londone Thae Yong Ho, vėliau pabėgęs į Pietų Korėją, kartą sakė, kad Kim Jong Uno vyresnysis brolis „neturi jokio oficialaus titulo“ ir pridūrė, kad jis tėra „iš tikrųjų labai talentingas gitaristas“.

Kim Jong Il visada sakė, jog jo vidurinysis sūnus „kaip mergaitė“, teigia asmuo, prisistatantis Kenji Fujimoto ir teigiantis, kad kadaise buvo asmeninis buvusio Šiaurės Korėjos lyderio sušių šefas. 2011 metais Pietų Korėjos transliuotojas KBS užfiksavo Kim Jonh Chol besiklausantį Erico Claptono koncerto Singapūre. Apie jį iš tikrųjų žinoma labai nedaug, tik tiek, kad studijavo Šveicarijoje ir, kaip ir brolis, yra profesionalaus JAV krepšinio gerbėjas.