„Dažniausiai bendraujame nuotoliniu būdu, per kompiuterius, telefonus. Bet nuvažiuodavau ir pas jį į namus pasižiūrėti, ar teisingai daro pratimus pagal mano paruoštą planą, dviese susitikdavome ir lauke. Tačiau kažko rimto nuveikti tokiomis sąlygomis neįmanoma, tik visokius vaikiškus pratimus. Lauke Robertas pabėgiodavo, kai buvo įmanoma, padirbėdavo ant lygiagrečių. Mums reikia sėdėti salėje ir dirbti su konkrečiais prietaisais“, – pasakojo treneris, nuotoliniu būdu dirbantis ir su Vilniaus miesto sporto centro jaunaisiais gimnastais.

J. Izmodenovo teigimu, R. Tvorogalui olimpinių žaidynių atidėjimas nenaudingas, nes privertė nukelti planuojamą rimtesnį traumų gydymą.

„Tas traumas norėjome gydyti po olimpinių žaidynių. O dabar reikės laukti dar metus, nes jei imsimės jų dabar, sportininkas gali nespėti atsigauti. Be to, buvome pasiekę labai gerą sportinę formą, jos pikas būtų buvęs vasarą. Dabar nežinia, kada ir kaip įgysime vėl tą formą ir kur. Juk nieko negali planuoti. Mes dažnai treniruojamės stovyklose užsienyje, o dabar neaišku, kada sienos atsidarys“, – dėstė Europos žaidynių čempiono treneris.

J. Izmodenovas šyptelėjo paklaustas, ar karantino metu neatsirado daugiau laiko veikloms, kurių nebuvo laiko imtis esant įprastam treniruočių ir varžybų maratonui: „Laiko išties daugiau, tad pasinaudojau proga pasidaryti namuose remontą. Nes prasidėjus sezonui namuose beveik nebūnu. Robertas irgi pasiremontavo savo sodybą“.